Sănătate

7 mituri legate de coronavirus. Să nu cădeți în plasa lor!

   Pandemia continuă. Ne-au năucit știrile contradictorii, zvonurile de toate felurile, medicii care se contrazic între ei. În capul nostru e un adevărat haos, ca de altfel pe întreaga planetă. 

Iată 7 mituri care funcționează, având în centrul lor subiectul “la modă” : coronavirusul : 

  1. Coronavirusul se teme de frig. Temperatura corpului nostru este 37 de grade Celsius, indiferent de vremea de afară. Așa că degeaba se face afară frig, virusului ajuns în organismul nostru nu-i pasă : el se simte bine-mersi.

  1. Coronavirusul poate fi combătut prin băi fierbinți. Nici de apa fierbinte nu se sperie virusul nărăvaș. Caci temperatura noastră rămâne  37 grade Celsius, chiar dacă facem băi fierbinți. În schimb, ne putem face rău nouă înșine cu astfel de băi, provocându-ne probleme circulatorii. Ceea ce ne poate ajuta cu adevărat este spălatul energic pe mâini cu săpun sau cu solutie antiseptică.

  1. Usturoiul este leacul miraculos care ne protejează de coronavirus. E-adevărat că usturoiul are nenumărate proprietăți care ne ajută să creștem imunitatea. Dar în acelasi timp, el scade eficiența unor medicamente. Nu s-a demonstrat încă în niciun fel efectul usturoiului asupra coronavirusului.

  1. Trebuie să spălăm cât mai des interiorul nasului. Se știe că, începând din secolul al XIX-lea medicii au început să recomande spălarea nasului în interior. Aici părerile sunt împarțite : unii medici recomandă spălături cu soluții saline. Alții sustin că poți să-ți speli nasul mult și bine, că de coronavirus tot nu scapi!

  1. Vodca sau palinca ar fi niște arme sigure. Iată că nu! Fie că le consumi, fie că te dezinfectezi cu ajutorul lor, ele sunt total ineficiente. Pentru a dezinfecta clanțele ușilor este mult mai eficientă o soluție antiseptică , șervețelele antibacteriene sau apa oxigenată.

  1. Antibioticele ne vor vindeca. Aiurea! Nu dați iama să vă aprovizionați cu antibiotice, căci acestea omoară bacteriile, nu și virușii. Mai mult, în 80% din cazuri COVID-19 are forme ușoare, care nu necesită un tratament special. Așa că..de ce să ne intoxicăm degeaba cu medicamente?!?

  1. Scannerul pentru temperatură îi detectează pe cei bolnavi. Greșit! El nu face decât să-i depisteze pe cei care au temperatura ridicată. Nu se poate ști însă ce anume a provocat acel puseu de temperatură. În plus, scannerul nu-i poate evidenția pe cei asimptomatici.

Sursa : ria.ru