Sănătate

9 utilizări miraculoase ale aspirinei, de care poate n-ați auzit niciodată

Acidul acetilsalicilic a fost folosit, incă din secolul al XV-lea, pentru ușurarea durerii și calmarea inflamațiilor, dar și pentru tratarea bolilor de inimă și pentru profilaxia trombozelor. În prezent, acidul acetilsalicilic reprezintă , de altfel, principalul ingredient al aspirinei.

Iată mai jos un top al beneficiilor aspirinei

Ajută în cazul mușcăturilor de insecte. În cazul în care mușcătura s-a inflamat și vă mănâncă, frecați locul mușcăturii cu o tabletă de aspirină.

Usucă coșurile de pe față

Tot ce aveți de făcut este să pisați o tabletă și să o umeziți cu puțină apă. Ungeți, cu această pastă locurile vătămate și lăsați să acționeze câteva minute. Apoi spălați cu apă și săpun. Roșeața va dispărea și, treptat, și coșurile.

Întinerește pielea

Acidul acetilsalicilic nu vindeca numai înroșirea pielii și acneea, dar îndepărtează și celulele moarte ale pielii, precum și surplusul de grăsime. Luați 5 tablete de aspirină și amestecați-le cu 1/4 pahar apă și cu o linguriță de miere. Ungeți pielea cu acest amestec și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. Clătiți apoi pielea feței cu apă caldă. Folosirea regulată a acestei măști pentru față vă va ajuta să rezolvați toate problemele pielii voastre și o vor întineri considerabil.

Vindecă bătăturile tari

Trebuie să zdrobiți 5 tablete de aspirină și să le amestecați cu suc de lămâie și o jumătate de linguriță de miere. Ungeți bătăturile cu acest amestec și înfășurați picioarele într-o folie de polietilenă. Peste 10 minute dați jos folia și efectul vă va lăsa cu gura căscată!
Îndepărtează petele de transpirație

Acest truc simplu vă va ajuta să scăpați de petele de transpirație de pe îmbrăcăminte. Nu trebuie decât să zdrobiți câteva tablete de aspirină și să le dizolvați în jumătate de pahar de apă. Apoi ungeți partea murdară cu acest amestec și lăsați-l să acționeze în decursul a câteva ore.

Reface culoarea părului

În special dacă aveți părul vopsit în culori deschise, apa cu conținut bogat în clor îl poate afecta în mod negativ. Puteți să reîmprospătați culoarea părului și să-i redați strălucirea și volumul dizovând 6-8 tablete într-un pahar de apă caldă și spălând apoi părul cu acest amestec. Timpul de acțiune este aici 10-15 minute.

Curăță grăsimea de pe vasele din bucătărie

Pregătiți o pastă de curățat vase amestecând câteva tablete de aspirină pisată și puțină apă. Spălați vasele cu această pastă. Rezultatul este uimitor!

Ajută plantele să reziste mai mult

Adăugați o aspirină pisată în apa cu care stropiți plantele de apartament și ele vă vor bucura cu viața lor foarte lungă!
Sursa : fithacker.ru