Ea și El

7 prostii care circulă despre viața de familie

Ascultăm deseori diverse povești despre viața de familie a unora sau altora. Poveștile sunt fie fericite, fie nefericite. Atunci când noi înșine ne pregătim pentru viața de familie, ne pot încerca sentimente diverse : dragoste puternică, teamă, fericire, dar chiar și îndoieli… Câte familii, atâtea situații. Peste tot se întâmplă și greșeli, ele fac parte din viața noastră. Însă, dincolo de neajunsurile care, clar, există, familia reprezintă fericire, siguranță, securitate, dragoste și o mulțime de provocări interesante. Din păcate, tânăra generație percepe familia ca fiind generator exclusiv al unei mări de probleme, de aceea tinerii nu se grăbesc să-și întemeieze familii, sau, dacă o fac, acestea se destramă foarte repede. Este foarte important , așadar, să demontăm niște mituri legate de familie, care funcționează de multă vreme.

1. Fără certuri și divergențe.
Multe cărți susțin că într-o familie nu trebuie să existe certuri și trebuie să fie un acord perfect între parteneri. Aiurea! Nu există familie în care să nu apară dispute, pe o temă sau alta! Până la urmă, avem de a face cu doi oameni diferiți, care văd viața în mod diferit. Însă, dacă se iubesc, vor găsi compromisuri.

2. Trebuie să-ți găsești perechea
O altă aiureală! Nu există două persoane care să semene într-atât, să aibă aceleași hobby-uri, acelesași interese, aceleași idealuri. Dacă ați reușit să vă simțiți bine împreună, să petreceți timp unul cu celălalt, să puneți la cale o nuntă, înseamnă că vă potriviți. Ceea ce nu înseamnă că nu puteți fi diferiți. Dimpotriva, diferențele fac relația să fie mai interesantă, mai complexă!

3. Căsătoria nu trebuie să fie prea timpurie
Iată un stereotip care încă mai funcționează : dacă nunta e timpurie, sigur mireasa e însărcinată! Vremurile s-au schimbat, totul în jur se desfășoară cu o viteză sporită, de aceea nu trebuie să ne mire faptul că doi tineri se descoperă unul pe altul foarte de timpuriu. Și nu, nu e nimic grav în a te căsători foarte devreme.

4. Soțul și soția trebuie să fie suflete-pereche
A alerga după sufletul-pereche este sinonim cu a alerga după ziua de ieri. Mulți oameni, tot căutându-și sufletul pereche, au ratat o mulțime de posibili parteneri, lângă care ar fi fost foarte fericiți. Paradox: sufletul poate deveni pereche taman în timpul căsniciei!

5. Somnul în comun, după o ceartă
E o mare greșeală ca, atunci când te cerți cu partenerul, să mergeți să dormiți în camere separate. În timpul somnului și așa nu sunteți împreună. E bine să rămâneți în același pat, căci dimineața nu veți mai avea încotro, și va trebui să vă împăcați! …dacă cumva nu ați făcut-o încă din timpul nopții!

6. Planurile voastre de viață trebuie să corespundă
E un punct care se intersectează cu altele două, deja enunțate : 2 și 4. Toti avem propriile planuri de viitor . Ele se pot intersecta, pe alocuri, dar nu trebuie să fie identice. Cu atât mai mult ele diferă, de la bărbat la femeie. Așa că nu alergați dupa cai verzi pe pereți!

7. Căsnicie fericită…
Relații în cuplu nu înseamnă o fericire zilnică. Si nu înseamnă că, dacă săptămâna asta a fost grea și nu te consideri fericită, înseamnă că ai o căsnicie nereușită. Nu degeaba, jurămintele de iubire presupun acel “ împreună și la bine și la rău”. Trebuie să lucrați puțin asupra căsniciei voastre și atunci zilele fericite vor fi mult mai dese decât cele nefericite.

Sursa : www.garmoniazhizni.com

surse foto: sunny7.ua, bbcont.ru, misseva.ru, upstsation.id

Publicitate