Ea și El

50% dintre căsătorii ajung la divorț. Este așa de greu să ne salvăm căsnicia?

5.2% mai mare de divorț în rândul cuplurilor cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani, iar în cea mai mare parte divorțul este înaintat de femei. Una dintre explicații este aceea că femeile au slujbe din ce în ce mai bine plătite iar nivelul lor de educație este în creștere, ceea ce conduce la așteptări mai mari.

Motivul pentru care rata divorțurilor este mai mare între 40 și 50 de ani este acela că în acest punct al vieții, rutina atinge cele mai ridicate cote și devine fatală pentru cuplu. Iată câteva semnale de alarmă care vă anunță că este momentul să cereți ajutor:

  • http://www.shutterstock.com/Când comunicarea este preponderent negativă. Nu discutați iar cea mai mare parte a timpului v-o petreceți certându-vă pe vreme, bani, copii, mașină, probleme de serviciu etc. Totul devine un subiect de ceartă.
  • Când începi să îți pierzi încrederea. Relațiile sunt bazate pe încredere, iar când începi să pui întrebări stupide precum, de unde a apărut acest nou prieten sau de când acorzi hobby-ului tău atâta interes – este semn clar că ceva nu este în regulă.
  • Când simți nevoia să ai secrete. Cu toții avem anumite lucruri personale pe care nu dorim să le discutăm cu nimeni, dar atunci când începi să ascunzi lucruri de partenerul tău – este un indiciu că nu sunteți pe drumul cel bun.
  • Când există diferențe de opinie în privința banilor. Dacă unul își dorește să facă economii pentru pensie iar celălalt cheltuie mai mult decât câștigă, atunci este momentul să discutați sau să cereți ajutor.
  • Când nu există intimitate. Nimeni nu se așteaptă ca o căsnicie să se desfășoare precum primul an împreună, dar dacă acum nici măcar nu vă sărutați în semn de rămas bun, cu siguranță ceva se petrece acolo.
  • Când aveți vieți separate. Adică, locuiți sub același acoperiș, dar nimic mai mult. Dacă până și colega de cameră din studenție știa mai multe despre ce se întâmpla în viața ta decât soțul, ceva este în neregulă cu relația ta.

Dacă ai identificat 1-2 din semnele de mai sus, este momentul să îți convoci partenerul la o discuție. Dacă ai identificat mai mult de 4, te sfătuim să îți programezi câteva ședințe de consiliere. Mai aveți încă o șansă, dacă vă iubiți partenerul.

Alegeți un terapeut care vi se potrivește amândurora. Ajutorul specialistului este important, dar eforturile voastre sunt esențiale.

vkool.com/Amintiți-vă momentele plăcute. Fie că este vorba de prima întâlnire sau de un cadou care v-a rămas în minte, orice amintire plăcută vă poate ajuta să realizați sentimentele puternice ce vă leagă.

Angajamentul este cheia.

O căsnicie sănătoasă presupune 2 persoane care își doresc să meargă în aceeași direcție.

Dacă considerați că este o pierdere de timp să mergeți la un specialist sau să căutați soluții, cel mai probabil este momentul să faceți o schimbare în viața voastră! Sperăm că nu este cazul vostru!

Sursa: lifehack.org
Sursa foto: shutterstock.com, vkool.com

Uscatoare rufe