Nutriție

5 produse care ne pot amenința sănătatea

 

Există produse pe care lumea le consideră dintotdeauna ca fiind extrem de sănătoase. Iată însă că, mai nou, nutriționiștii au reușit sa evidențieze câteva dintre ele care se  pare că, in realitate, ne pot afecta chiar grav sănătatea.  

Crede, dar și cercetează! 

Astăzi este la modă să te hrănești “știintific” , calculându-ți în permanență proteinele, grăsimile , carbohidrații și, firește, caloriile din dieta zilnică. Până și liceenele îți pot numi, cu ochii închiși, 10 produse “cele mai sănătoase” și ,  benefice pentru siluetă. 

Iată însă că nutriționiștii susțin că unele dintre ele pot deveni extrem de periculoase pentru organismul nostru, afectându-ne funcționarea organelor interne. Există, se pare , 5 grupe de astfel de alimente : 

  • Peștele de mare. Se consideră că este mult mai benefic decât cel de apă dulce. Spre exemplu, cinținutul său de Omega3 scade riscul infarctului și acționează benefic asupra vaselor de sânge.  Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că oceanul planetar este supus unei poluări fără precedent. De aceea , carnea de ton, scrumbie și a altor pești acumulează toxine și metale grele. Este foarte probabil ca, după ce consumăm regulat astfel de pești, să devenim la un moment dat pacienții medicilor oncologi . 
  • Budinca de ovăz. Ea este recomandată a fi consumată la micul dejun și în cazul afecțiunilor tractului intestinal. Doar că, aflați în fața raftului de specialitate, mulți nu cumpără ceea ce trebuie. Mai precis, opteză pentru  fulgi prelucrați industrial, în cwre nu mai exista aproape deloc elemente sanătoase. În concluzie : evitați să cumpărați fulgi de ovăz cwre se prepară instant : din cauza unei asimilări accelerate, ei pot duce la perturbarea schimbului de nutrienți din organism și la probleme cu tiroida. 
  • Iaurturile și produsele lactate. Iaurturile cu termen de garanție prelungit constituie adevărate “bombe calorice”. Paharul de iaurt conține nu numai zahăr în exces, dar și mulți conservanți, dar si coloranți. Toți aceștia gen erează, in timp, efecte oncologice, ulcere și diferite forme de alergii. 
  • Sucurile fresh. Din nefericire, comparativ cu fructele consumate în stare proaspătă, sucurile nu contin sănătoasele fibre, care acționeaza atât de benefic asupra stomacului și tractului intestinal. În schimb conțin mult zahăr, ceea ce este extrem de nesănătos. 
  • Usturoiul, ceapa și roșiile. Aceste legume generează deseori probleme cu digestia dar și inflamații ale rinichilor. Mai mult, dacă consumați tomate în exces, riscați să dezvoltați pietre la rinichi.  
  • Sursa : kubnews.ru  

Publicitate