Oamenii care se luptă cu cancerul ar da totul pentru a stopa boala. E o realitate de netăgăduit.
Vestea bună este că, măsurile pentru preîntâmpinarea recidivelor, pe care le iau cei vindecați, sunt la fel de eficiente și în cazul oricărui om sănătos, pentru a preveni îmbolnăvirea de această cutremurătoare maladie. Cel puțin așa susține dr. Dwight McKee, un faimos specialist american în cercetarea și tratarea afecțiunilor oncologice, pe deasupra și expert în alimentație sănătoasă.
McKee, citat de site-ul budetezdorovy.ru, sugerează respectarea unor reguli extrem de simple. Nu trebuie doar să le citiți, ci să le si puneți în practică, pe o perioadă cât mai lungă de timp. Fiind unul din medicii care se confruntă cu mii de astfel de cazuri, susține că sfaturile sale sunt deosebit de eficiente, fiind verificate temeinic în practică.
La urma urmei, de ce să nu fim atenți la ceea ce ne transmite reputatul medic american?
1. Scapă de stres!
Stresul cronic îți influențează în mod negativ sistemul imunitar și favorizează apariția diverselor infecții, ceea ce reprezintă cel mai puternic combustibil în dezvoltarea cancerului. Străduiește-te să găsești o metodă plăcută de a scăpa de stres, indiferent care ar fi aceasta : yoga, plimbări la aer curat, meditație, patinaj, filatelie etc. Secretul constă în obținerea plăcerii : dacă o anume activitate ți se pare groaznică, curând te vei dezbăra de ea.
2. Ferește-te de mucegai!
„Micotoxinele și alfatoxinele conținute în mucegai sunt elemente cancerigene cunoscute în întreaga lume științifică” – susține dr. McKee. Dacă ai acasă o țeavă spartă, în baie sau în subsolul casei, iar mirosul de mucegai ajunge până la tine, nu zăbovi: cheamă specialiștii și rezolvă urgent problema! Nu sta în mucegai!
3. Transpiră din greu!
Potrivit cercetărilor efectuate in cadrul Universității din Nebraska, frecventarea sălilor de sport ajută prevenirea și vindecarea cancerului. Cercetătorii respectivi au studiat un eșantion format din 16 pacienți care au învins cancerul: i-au monitorizat înainte de a se apuca de sport și după trei luni de antrenamente. Au fost comparate celulele capabile să lupte împotriva cancerului și pe cele care nu mai au această capacitate. A rezultat că cele din urmă, care erau majoritare în prima fază, au scăzut cu 15 la sută în urma activităților sportive.
3. Întinde-i aproapelui o mână de ajutor!
Există studii care demonstrează că, ajutându-ți semenii ( prin acțiuni de voluntariat, spre exemplu) îți ridici funcționalitatea sistemului imunitar. ” Este foarte important pentru sănătatea noastră să ne găsim mereu activitați generatoare de satisfacții – spune McKee. Ori, ce poate fi mai potrivit în acest sens, decât un ajutor dezinteresat, pe care să-l dai unui seamăn?”
5. Consumă vitamine!
Probabil că ești deja sătul să tot auzi acest lucru, dar vitamina D este
foarte importantă pentru întregul organism, și în particular, pentru profilaxia afecțiunilor oncologice. Problema este însă că nu primim această vitamină în cantități suficiente. Problema poate fi rezolvată petrecând mai mult timp în aer liber. Pe timp de zi, sunt suficiente și 10 minute suplimentare. Odată cu venirea iernii și slăbirea soarelui, îți poți lua vitamina D din alimentatie. Spre exemplu, din peștele gras.
Surse foto: astv.ru, people.com, artspa.ru, vsdistonia.ru
Comentează