Diverse

4 întrebări pentru a vedea dacă eşti în depresie

233livenews.wordpress.com

Gândirea pozitivă poate ajuta foarte mult în viaţa de zi cu zi. Cu toate acestea momentele de tristeţe sau chiar de depresie nu ne ocolesc. Iată 4 întrebări pe care trebuie să ţi le adresezi atunci când te simţi deprimat:

1. Este adevărat?

În primul rând, întreabă-te dacă ceea ce simţi reprezintă şi realitatea. Uneori mintea noastră face cele mai pesimiste scenarii care nu au nici o legătură cu situaţia reală. Încearcă să eviţi, pe cât posibil, să vezi lucrurile doar în alb sau negru dacă nu vrei să te afunzi şi mai mult în depresie.

2. Care este probabilitatatea să fie adevărat? 

Mergi mai departe cu analiza şi întreabă-te ce s-ar întâmpla dacă ar fi totuşi adevărat. Lucrurile s-ar putea să nu meargă întotdeauna conform planului, putem avea zile proaste din când în când dar în cea mai mare parte a timpului ne putem îndeplini cu succes sarcinile şi dorinţele. Nu vă lăsaţi bătute! Doar pentru că aţi avut o zi proastă nu înseamnă că trebuie să vă cufundaţi în gânduri negative.

3. Dacă iau în calcul această posibilitate, cum mă simt?

Dacă crezi că nu ești în stare de nimic, cum te simți? Te face să te simți mai bine sau mai rău? Trebuie să avem cât mai multe gânduri pozitive pentru o viață și o minte sănătoasă. Dacă gândurile pe care le aveți nu vă fac să vă simțiți bine, atunci ce rost are să le mai păstrați?  Nu le acordați mai multă atenție decât merită. Gândurile negative nu au ce căuta într-o viață fericită, așa că încercați să scăpați de ele cât ăuteți de repede pentru a nu vă conduce viața.

4. Dacă rămân în această stare pentru câteva momente, ce se poate întâmpla? 

Observați ce stare vă dau aceste gânduri. Dacă starea voastră se înrăutățește, atunci nu ar trebui să le dați prea multă atenție. Depresia poate fi evitată prin simplul fapt că vă concentrați mai mult pe gândurile pozitive decât pe cele negative.

Sursa: Powerofpositivity.com
Foto: 233livenews.wordpress.com