Timp liber

20 de minute cu îngerul

Cum e să fii într-o cameră de hotel, împreună cu colegul tău de delegație, să n-ai niciun ban în buzunar și să-ți ardă buza după un pahar de vodcă? În jur, nimeni nu vrea să te ajute, toți sunt insensibili la nevoile unor betivani, așa că singura soluție rămâne să deschizi larg fereastra și să-ți strigi în gura mare durerea, doar doar te-o auzi cineva. Și iata că…minune! Se găsește un binevoitor, o fire altruista, care se oprește din mersul său, urcă în camera ta de hotel și-ti întinde, dezinteresat, un teanc de bancnote! Să le iei, oare?!? Pare suspect, ceva nu e în ordine! În zilele noastre, cineva ( și incă un necunoscut!) care-ti întinde din senin o mană de ajutor, fără a cere nimic în schimb, pare de domeniul SF! Așa au considerat și Anciughin și Ugarov, personajele lui Aleksandr Vampilov, în momentul în care inginerul agronom Homutov, un simplu tecător prin fața hotelului, a răspuns strigătului lor de ajutor. Și iată, din binefăcător, Homutov se trezește victimă. Legat fedeleș și torturat să-și explice gestul umanitar, Homutov devine cea mai elocventă materializare a proverbului “Facerea de bine…..”!
Regizorul Felix Alexa a știut perfect să-si aleagă echipa (insist să citiți cu atenție afișul! ) , iar rezultatul este o comedie savuroasă, chiar dacă subiectul este, până la urmă, unul amar.
Așa cum ne-a obișnuit, Teatrul de Comedie ne oferă o nouă provocare de calitate, pentru timpul nostru liber. Asadar, vă propun să petreceți măcar…”20 de minute cu îngerul”! Nu veți regreta, și veți părăsi sala de spectacol nu numai mai bine dispuși, ci și oleacă mai înțelepți.