banner marshal garden
Sănătate

18 trucuri verificate, care vă vor ajuta să vă controlați organismul

Corpul nostru reprezintă unul dintre mecanismele cele mai elaborate, create de natură. Creierul este capabil să crească sau să scadă temperatura, facându-ne să roșim de supărare sau să simțit, fluturi în stomac, și asta independent de voința noastră. Cu toate acestea, o veste bună : și noi înșine ne putem obliga corpul și mintea să se subordoneze dorințelor noastre. Spre exemplu, ne putem induce senzația că , de fapt, cântărim mai putin decat în realitate sau putem înlătura foarte repede un atac de panică. 

 Utilizatorii Reddit și-au impărtășit din trucurile prin care își determină propriul corp să meargă in întâmpinarea dorințelor personale, iar site-ul AdMe.ru a făcit o selecție, le-a verificat științific și este în măsură să vi le transmită și vouă. 

pastedGraphic.png

  • Pentru ca ridicările la bară să vi se pară mult mai ușoare, imaginați-vă că ambele voastre coate de fapt coboară, și nu urcă. Acest micuț “truc” va păcăli corpul, care va actiona în mod automat mușchii spatelui, ceea ce va ușura mult exercițiul. 
  • Dacă vă treziți noaptea pentru a merge, spre exemplu,  la baie, continuați să țineți un ochi închis. Если вы встали ночью, чтобы, к примеру, сходить в туалет, оставьте один глаз закрытым. Până să vă reîntoarceți în dormitorul întunecos, ochiul se va obișnui cu întunericul și vă veți putea descurca foarte ușor în spațiu.
  • Dacă vi se înfundă o nară, culcați-vă pe o parte: dacă vi se înfundă nara stangă, culcați-vă pe partea dreaptă și viceversa. Continuați să tot rotiți capul, până veți găsi acea poziție, care vă va desfunda nasul. 

pastedGraphic_1.png

  • Dacă aveți bărbie dublă, în timpul sesiunii foto împingeți, cu limba, cerul gurii și bărbia dublă va dispărea, din fotografie.
  • Pentru a scăpa de atacul de panică, puneți, între obraz și nas, o sticla cu apă rece și țineti-vă respirația timp de 30 de secunde. 
  • Dacă vă este greață și vă e teamă că ați putea vomita, țineți minte că, întotdeauna înainte de acest moment, gura se umple cu salivă : în acest fel organismul protejează mucoasa bucală de conținutul stomacului care, din cauza acidității, o poate ataca. 

pastedGraphic_2.png

  • Dacă trebuie să vă goliți vezica urinară ( spre exemplu, înainte de un drum lung), dar deocamdată nu vă vine să vă faceți nevoile, încercați să apăsati cu degetul buricul. Acest gest vă va proboca nevoia de a urina. 
  • Pentru a adormi cât mai repede, faceți, înainte de culcare, un duș fierbinte. Cand vă veți băga în pat, temperatura corpului va scădea, iar creierul va recepționa acest fapt ca pe un semnal că trebuie să adormiți. 
  • Dacă ați ieșit dintr-o incintă zgomotoasă, spre exemplu dintr-un club de noapte, și constatați că nu mai reușiți să distingeți sunetele joase din cauza zgomotului din urechi, puneți-vă mâinile pe cap, astfel încat palmele să acopere urechile, iar degetele să stea pe creștet. Bateți ușor, cu degetul arătător și mijlociu, de câteva ori, și auzul vă va reveni.