banner marshal garden
Copii și tineri

17 semne că nu ești chiar o mamă perfectă

 

Atunci când ești mamă, poți avea și zile mai proaste, nu-i așa? E absolut firesc să nu reușești să te descurci cu toate. Asta în condițiile în care trebuie să-ți păstrezi psihicul în limite normale! Cert este că toate femeile încearcă să fie mame cât mai bune. Dar există zile în care nu ne dorim decât ca ziua să se termine cât mai repede! 

   Vă voi face în continuare niste confesiuni. Cu alte cuvinte, voi spune deschis de ce anume cred eu că nu sunt o mamă tocmai bună. Sunt curioasă, vă regăsiți , oare, în “faptele” mele de mai jos?  

  1. Nu mi-am dus fiica la înot, pentru că era cam frig afară. Sincer, nu aveam niciun chef. Mi s-a părut mult mai cool să stau acasă, în varful patului și să citesc o carte. Las’că recuperează ea, după ce se face cald afară.  
  1. Mi-am dat seama, după miros , că pampersul celui mic este plin de “treaba mare”, dar am decis să aștept până va observa acest lucru și soțul meu, ca să-l schimbe el! E o chestiune de minute, la urma urmei! Un astfel de miros e greu să nu-l observi. Eu și așa numai asta fac toată ziua : schimb pamperși. Oare n-ar putea și el, macar o dată pe zi, să-și schimbe fiul?..
  1. Uneori fabulez : ce-ar fi să mă sui în mașină și să dispar? Măcar pâna la Mc Donald’s! Stiti cum e, când copiii se trezesc de dimineața cu nasu-n cearșaf și sunt capricioși toată ziua! Iar tu n-apuci nici să mănânci, nici să faci un duș! Ai nevoie măcar de 5 minute ale tale! Si ai senzația că-ți vine să-ți iei câmpii. Dacă există vreo mamă care mă contrazice, minte!!

4. Am cumpărat niște chifteluțe congelate, pentru că n-am avut timp ( și nici chef!) să le prepar singură. De obicei, gătesc cu o mână și cu cealaltă îi dau să mănânce celui mic, care stă înlănțuit de piciorul meu și-mi cere, plângând, să-i dau tort!… 

5. I-am dat fetiței mele un antialergic, când am zburat cu avionul, ca să doarmă tot drumul. Și a fost minunat! Mi-a fost recomandat, cu o altă ocazie, de un medic, atunci când trebuia sa zburăm pe o distanță mare, iar cea mică era răcită. Nici n-am știut ca are un astfel de efect calmant! Dar acum…nu-mi pare rău că am apelat la acest truc!  

6. Ies din casă cu urme de vomă pe umeri, pentru că știu că , peste câteva minute, o să eructeze din nou, pe umărul meu. Oamenii îmi atrag atenția, iar eu mă prefac că abia acum am observat! 

  7. Am lăsat copilul la grădiniță fără să-i fi dat micul dejun, pentru că eram în întârziere. In plus, știam că oricum îi vor da să mănânce acolo. Doar plătesc pentru asta!  

8. Am tăiat-o, din greșeală, pe fetita mea, la deget, atunci când îi tăiam unghiile. A curs sânge. Ce sa-i faci? Se mai întâmplă! 

9. I-am spus fiicei mele că telefonul ei de jucărie s-a stricat. De fapt, îi scosesem chiar eu bateriile. Asta ca să nu-l arunc pe geam! Pur și simplu n-am suportat sa mai aud cum cea apăsa non-stop butoanele telefonului! 

10. Îi oblig pe copiii mei să doarmă după-amiaza, mai mult ca să pot eu sa-mi urmăresc în liniște  serialul preferat. 

11. Mi-am hrănit copiii cu fasole din conservă, pentru că nu am mai găsit prin casă nimic ușor de preparat. Iar copiii, știți și voi : când sunt flămânzi, nu vor să aștepte! 

12. Sar intenționat pagini întregi, atunci când le citesc copiilor mei povești înainte de culcare. Pentru că vreau să termin mai repede, să adoarmă și să pot să mă duc să văd un film, eventual cu un pahar de vin în față. După astfel de momente, chiar că devin cea mai bună mamă din lume! 

 

13. Îi folosesc mereu pe cei mici ca si pretext ca să nu merg în cutare sau cutare loc. “Iertați-mă, dar nu pot ajunge : tocmai s-a îmbolnăvit cel mic!”…

14. Îmi justific  “scăpările” prin aceea că am avut o noapte grea, deși copiii mei dorm bine. Dar cum să recunosc că am uitat? 

15. Când cel mic plânge, îl pun în pătuțul lui, închid ușa și ies din cameră. După câteva minute, obosește și adoarme…

16. Foarte des îi spun sotului meu că “astăzi m-au inebunit copiii”, ca sa scap să-i pregătesc prânzul. 

17. O rog pe soacra mea să stea puțin cu copiii si mă întorc…peste 3 ore! 

Sursa : soulpost.ru 

Femei de 10 pe Facebook