Ea și El

10 sfaturi pe care o mamă divorțată i le-a dat fiicei sale

Una din cititoarele noastre ne-a împărtășit rândurile pe care i le-a scris mama sa, trecută printr-un divorț urât. Femeia a încercat să-și ferească fiica de greșelile care au dus la destrămarea căsniciei sale.

«Privesc fotografiile tale de copil si-mi amintesc viața noastră de familie fericită – scrie cititoarea noastră. Implineam aici 5 ani : tata o ținea pe mama în brațe, iar eu făceam cercuri în jurul lor, pe tricicleta pe care tocmai o primisem cadou de ziua mea. Părea că așa va fi mereu. Mama, tata și eu. Însă când aveam 10 ani, tata a plecat la o altă femeie. A fost o lovitură pentru mine. Plângeam in hohote și-l învinovățeam pe tatăl meu, în timp ce el își punea lucrurile în valiză. In timpul ăsta, mama se uita pierdută pe fereastră….Au trecut 20 de ani. Cu o zi înainte de nunta mea, mama mi-a transmis o scrisoare, în care sărăcuța de ea a adunat o mulțime de sfaturi : cum să eviți un divorț. Acum am 40 de ani și o căsnicie fericită. Și asta totul datorita mamei mele. Căci mamele nu ne dau niciodată sfaturi proaste, nu-i așa? Am decis, așadar, să vă împărtășesc și vouă sfaturile date mie de mama mea…

În fiecare familie există loc de supărări și certuri. Dar sasta hu înseamnă că bărbatul nu te mai iubește și că dragostea voastră a ajuns într-un impas. Fii deșteaptă, nu are rost să trântești ușa și să te închizi în cameră, nu trebuie să faci bot, făcând pe supărata și, cel mai important, niciodată să nu taci. Tăcetrea nu rezolvă problema, ci o adâncește. Vorbiți amândoi despre pretențiile voastre, spuneți-vă nemultumirile. Adevărul rezultă întotdeauna din dezbateri.
Învață să-ți respecți soțul. El te-a ales din milioane de alte femei, iar tu ai fost de acord. De aceea, nu numai că-l iubești, dar îl și respecți pe alesul inimii tale. De aceea, și în alte situații de viață, respectă-i alegerile, chiar dacă ele par a fi greșite. Nu greșește numai cel ce nu muncește. Și chiar dacă el a suferit un fiasco, nu-i scoate ochii cu asta, repetându-i la nesfârșit : “Vezi? Ți-am spus eu! “ . Fi-i alături, susține-l și dă-i de înțeles că iubirea ta pentru el a rămas aceeași.

Rudele sunt sfinte!
Intr-o casnicie nu câstigi numai un soț , ci, ca bonus, și rudele acestuia! Iubitul ți l-ai ales, ceea ce nu se poate spune despre familia lui. Va fi excelen, dacă vei reuși să găsești un limbaj comun, insa de multe ori, aceste relații nu se așează așa cum am fi vrut noi. Însă de rude nu te poți dezice, așa că nu-i cere asta soțului tău. Tratează-i familia așa cum ți-ar plăcea să se poarte și el cu mama ta.

Oricât de mult nu l-ai iubi pe soțul tău, tu trebuie să ai obligatoriu propria ta viață, independent de el. Chiar dacă asta înseamnă întâlniri cu prietenele tale, la restaurantul vostru preferat. Trebuie să existe, la amândoi, un grad de libertate. Asta vă va ajuta să mergeți mai departe cu bateriile încărcate. Și asta e valabil pt voi amândoi.

Tu vrei să mergi la plajă, iar el te duce la o partidă de pescuit, și mai e și fericit pe deasupra. Tu-ți dorești să-ți serbezi ziua la un restaurant de lux, iar el preferă o cina intimă, acasă. Ce e de făcut? Să tot cedezi, în detrimentul fericirii tale? Da, câmd e vorba de mărunțișuri, cedează! Spre exemplu, dacă-și tot lasă șosetele sub pat, în pofida repetatelor tale observații. Lasă-l să le arunce! Nu moare nimeni din asta! Însă în problemele importante, rămâi pe poziții! Uzează de tot arsenalul feminin, de șiretlicuri, de tandrețe, de iubire. Nu uita de acel magic “dar” : “Eu te iubesc foarte mult, DAR m-ai face și mai fericită, dacă am merge în vacanță la cabana aceea….”. Așa că, draga mea, dacă prețuiești relația ta, atunci învață să și cedezi, când e vorba de mărunțișuri!

Fiica mea iubită, îți dorești să fii, pentru omul drag, unica și irepetabilă? Să nu mfie niciodată tentat să se uite în dreapta și în stânga, și să vină cu drag acasă? Atunci învață să ai grijă de felul cum arăți, renunță la treningul ăla lălăi, nu umbla cu bigudiuri, nemachiată sau ciufulită. Uită puțin de treburile casnice și ai grijă și de tine. Căci soțul tău se grăbește de la servici acasă tocmai pentru a întâlni aici dragostea, tandrețea, atenția ta și, de ce să n-o spunem pe cea dreaptă ! și pentru o partidă de sex. Fii delicată, romantică si tandră. Nu uita, fericirea conjugală este în mâinile tale! Fii feminină și minunată!

Nu întotdeauna drumul către sufletul bărbatului trece prin stomac? Poți să faci niște ciorbe și niște tocănite grozave, dar dacă seara , la culcare, “te va durea mereu capul”, bărbatul își va găsi imediat o altă “bucătăreasă”. De aceea, străduiește-te să-i fii nu numai o bună gospodină , ci și o amantă ideală. O atmosferă romantică, o lenjerie sexy, fanteziile sexuale și spontaneitatea fac minuni! Iar frica, stereotipurile și rușinea sunt inamicii nr.1 ai sexului.

Ține minte un lucru : soțul tău nu este proprietatea ta, de aceea nu ai niciun drept de control asupra lui. Desigur, poți să faci puțin pe geloasa, când o admiră pe frumoasa ta colegă de birou, sau să te îngrijorezi când se duce cu colegii la o bere. Dar nu ai niciun drept să-l sufoci cu un cotrol agresiv : să-l suni neîncetat, să-l verifici, să te uiți în telefonul lui mobil, sau, mai rău, să-l și urmarești, le unde se duce, și să-i oferi câte o porție de istericale. Dacă ții la familia ta, învață să ai încredere.

Ignoră-i neajunsurile
Numai la început de relație, soțul este un soț ideal. Pe măsură ce timpul trece, el se va deoărta mult de acest ideal. Și nu-l vei schimba! Ce sa faci? Pentru început, gândește-te dacă și tu mai ești așa cum își dorește el. Este ok, oare, cu cele câteva kilograme ale tale, dobândite in ultimii ani? Dar cu fața căzută, pe care o ai dimineața? Nu-i așa că ai vrea să te iubească, cu toate aceste neajunsuri cu tot? Asa că ignoră-le și tu pe ale lui, iubește-l așa cum este. Asta e cheia fericirii conjugale!

Ești omul de bază, pentru soțul tău și el trebuie să fie convins de asta. De aceea nu i te plânge niciodată mamei tale de el , și nu le povesti prietenelor tale tot felul de prostii despre el, după o ceartă. Caci dupa puțin timp vă veți împăca, și el va redeveni “cel mai cel”, insă mama ta va dobandi “un dinte” împotriva lui. Rezolvă-ți împreună cu el toate problemele care apar în casnicie. Nu uita : impreună trebuie să formați o echipă!

Sursa : wday.ru

Publicitate