Frumusețe

10 sfaturi de la Chizu Saeki, japoneza considerată a fi un „guru” al cosmeticii

Chizu Saeki, în vârsta de 73 de ani, este o celebră cosmeticiană din Japonia. Ea a devenit cunoscută lumii întregi prin metoda ei originala, denumită ” masca-loțiune”.img_2970

Chizu le recomandă femeilor să nu se limiteze la a șterge fața cu ajutorul dischetelor demachiante îmbibate cu loțiune, ci să se folosească acest produs ca și o mască. Mulțumită acestui truc simplu, are loc o hidratare maximă a pielii.

img_2971Saeki este considerată a fi un adevărat „guru” al cosmeticii japoneze. Ea are o experiență de peste 45 de ani, și este autoarea a numeroase lucrări și metodologii de îngrijire a pielii. Cărțile sale au devenit celebre în întreaga lume.

Vă prezentăm mai jos cele 10 reguli de îngrijire a pielii elaborate de Chizu Saeki și care, în opinia specialistei, sunt o garanție a tinereții fără bătrânețe și frumuseții veșnice.

1.Cunoaște-ți fața : privește-o, atinge-o, întreab-o. Obișnuiește-te să-ți analizezi fața. Ține minte: simetria este una din componentele de bază ale frumuseții.
2.Privește mai des oglinda și mai rar fotografiile photoshopate ale img_2975fotomodelelor din reviste. Femeia care-si cunoaște calitățile și se află în armonie cu sine însăși este, din start, o femeie frumoasă. E posibil ca ceea ce ți se pare ție un neajuns, celor din jur să li se pară o calitate.

3.Fă-ți o curățenie generală printre cosmeticale și aruncă tot ceea ce este inutil ( cele care au termeul depășit sau care nu ți se potrivesc) . Din păcate, nu întotdeauna un produs scump se justifică. O loțiune obișnuită, dacă știi s-o folosești, poate fi cu mult mai eficientă decât un produs de rand , îndelung promovat la televizor.
img_2974Pe raftul tău trebuie să se găsească: o loțiune demachiantă, scrub, o loțiune tonică, o cremă pt conturul ochilor, o cremă pentru față. In plus, nu e rău să ai o cremă anti-age și o emulsie de protecție solară.
4.Îngrijirea feței pe care o faci la domiciliu poate fi la fel de buna ca și cea din cadrul unui salon cosmetic! Învață să-ți folosești corect mâinile: inainte de a folosi orice soluție, încălzește-o în palme : efectul său se va dubla! Alunecă, cu vârfurile degetelor, pe liniile de masaj ale feței, ajutând cremei să pătrundă mai adânc.
5.Nu folosi toate soluțiile simultan! Dacă e să cureți pielea, apoi să-i aplici crema scrub si s-o și hidratezi, ea iși va pierde capacitatea de regenerare. Folosește toate aceste elemente în cantități raționale , nu hrăni peste măsură pielea!
6.Lasă pielea să se odihnească : măcar odată pe săptămână dă-i o pauză, scutind-o de orice fel de produse cosmetice ( și de îngrijire, și de machiaj)
7.Ai grijă de alimentația ta! Mâncarea grasă și picantă provoacă alergii img_2973și iritații. Mănâncă multe fructe, legume, produse lactate. Și , cel mai important , bea minimum 1,5 l de apă pe zi!
8.Nu uita de gât! Pielea de pe gât trebuie să fie mult mai fină decât cea de pe față. Ea îmbătrânește mai repede decât pielea feței, Începând de la vârsta de 30 de ani, acordă o atenție sporită acestei părți a corpului.
9.Fă regulat masajul feței. Această procedură ajută celulele epidermei să se regenereze , păstază tonusul pielii, redă contururile clare ale feței.

10. Folosește ca metodă de îngrijire metoda „masca-loțiune”. ‘Curăță-ți fața cu apă fierbinte ( la o temperatură suportabilă) . Ia un șervet din bumbac, udă-l , stoarce-l și îmbibă-l cu o loțiune fără alcool. Pune șervetul pe față și ține-l timp de 3 minute. O astfel de mască făcută la domiciliu calmează fața și o hidratează la maxim, pregătind-o pentru ungerea cu cremă. Privește mai jos cum face acest lucru însăși Chizu Saeki:

sursa: takprosto.cc

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.