Diverse

10 persoane toxice de care trebuie să scapi

gymjunkies.com

“Oamenii te pot inspira sau te pot epuiza – alege-i înţelept!” – Hans Hensen
Aveți în jurul vostru persoane care vă subapreciază, vă slăbesc încrederea în forţele proprii, vă trădează prietenia sau au o atitudine negativă? Atunci, este timpul să faceți curăţenie în cercul de prieteni. Vă prezentăm 10 tipuri de persoane toxice de care trebuie să scăpați sau cel puţin să îi evitaţi cât puteți de mult.

1. Cei care te storc de energie.
Ei pot fi membrii de familie sau prieteni. Sunt cei care repetă același lucru de nenumărate ori fără să ai nimic de câștigat. Prietenia înseamnă să oferi și să primești. Dacă nu puteți scăpa de ai, măcar evitați-i pe cât posibil. Este de preferat să petreci timp singur decât în compania lor.

2. Cei care te critică prea des.
Nu strică o părere sinceră dar când cei din jur te critică în mod constant ar trebui să iei atitudine. Dacă nu este o critică constructivă, cu această atitudine își vor pierde toți prietenii.

gymjunkies.com3. Cei care joacă permanent rolul de victimă.
Aceste peroane trebuie evitate întrucât este posibil să vă atragă în jocul lor și să vă facă să vă simțiți vinovați.

4. Cei cu gândire negativă.
Aceste persoane împrăștie energie negativă precum o boală contagioasă. Vaccinați-vă împotriva lor. Sunt persoane agitate tot timpul, îngrijorate, pesimiste, deprimate și care se vaită continuu. Dacă vreți să trăiți mult, o gândire pozitivă vă poate prelungi viața cu câțiva ani. Așadar, evitați-i!

5. Cei care se pierd cu firea.

De ce trebuie să vă încărcați cu toate problemele minore ale celorlalți? Toți avem momente mai dificile. Trebuie să învățăm să ne controlăm emoțiile.

6. Cei care nu manifestă înțelegere sau empatie.

Nimeni nu își dorește în cercul de prieteni astfel de persoane pentru simplul motiv că nu vor înțelege niciodată problemele voastre sau când aveți nevoie de un umăr pe care să vă bazați.

“Dragostea și compasiunea sunt absolut necesare, nu un lux. Fără ele, umanitatea nu poate supraviețui.” – Dalai Lama.

7. Cei care vă mint.
Acești oameni vor strica în timp relațiile de prietenie, întrucât încrederea și onestitatea sunt calități prețioase într-o prietenie. Dacă apelează la minciuni nu sunt demni de prietenia voastră.

gymjunkies.com8. Cei care vă manipulează sau exploatează.
Sunt persoane care vor să te folosească doar pentru a face cunoștință cu anumiți prieteni pe care îi aveți, pentru a obține vreo slujbă sau alte beneficii. Cei care manipulează vor încerca să obțină infomații de la voi și să vă descopere punctele slabe, pentru ca mai târziu să le folosească împotriva voastră.  Se vor folosi de relațiile voastre și de generozitatea voastră fără a oferi ceva în schimb.

9. Cei care vă rănesc în mod deliberat. 
Aceste persoane au un set de tactici și remarci care pot fi foarte dureroase. Fie că sunt spuse de părinții care vă ceartă că nu știți să vă creșteți copiii sau de cunoscuți care vor să vă pună la îndoială abilitățile -trebuie să le ignorați și să nu le puneți la suflet.

10. Cei care sunt stresați.
Știați că oamenii sunt programați să gândească negativ și sunt permanent îngrijorați de siguranță, sănătate și supraviețuire? Când apar în preajma noastră persoane stresate trebuie să fim pregătiți să le facem față. Studiile arată că expunerea la stres pe termen lung ne afectează mintea și performanțele.

Fiecare din noi are numeroase motive de stres așa că nu mai avem nevoie și de grijile altora. Trebuie să ne distanțăm de ei dacă vrem să ne creștem speranța de viață.

Sursa: lifehack.com
Foto: gymjunkies.com