Ea și El

10 lucruri pe care trebuie să le discuți înainte de căsătorie

Când suntem îndrăgostiți ne vedem partenerul ca pe o ființă perfectă. Este minunat, dar dacă vă doriți o căsnicie perfectă ar trebui să vă cunoașteți, reciproc, cât mai bine, din toate punctele de vedere. Citiți cu atenție, până la ultimul rând, ce trebuie să știți înainte de a spune Da!

  1. Hobby-uri și spațiu privat

Valorile familiei pot fi ceva complicat pentru cei cu personalitate artistică. Ei pot fi chiar ușor speriați de idea căsătoriei. Dar dacă discutați, înainte de căsătorie, care sunt pasiunile voastre (indiferent dacă este vorba despre Zumba sau nu știu ce sport extrem), această discuție vă poate apropia pe viitor.

  1. Avantaje și dezavantaje

Uneori îți trebuie ani buni ca să descoperi minusurile partenerului, dar sunt cupluri care își doresc să descopere toate părțile negative încă de la începutul relației. Iar aceasta este și cea mai bună soluție. Cu cât poți descoperi, mai repede, calitățile și să conștientizezi defectele iubitului, cu atât mai bine. Vei evita dezamăgirile ulterioare.

  1. Părinți, copii și animale 

Aceasta sunt întrebările cheie: Câți copii îți dorești? Când crezi că este cel mai potrivit moment pentru a deveni părinte? Intenționezi să locuiești în continuare cu părinții sau vrei să te muți? Îți dorești o pisică sau 20? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să îți faci o imagine despre tipul de familie pe care și-o dorește.

  1. Bani

Persoanele îndrăgostite împart cheltuielile fără prea multe și profunde analize. Totuși, dacă intenționați să vă susțineți financiar reciproc, stabiliți reguli rezonabile pentru amândoi.

  1. Sex

Chiar și cele mai pasionale cupluri au, uneori, nevoi și fantezii diferite. Dacă veți cunoaște câteva din micile secrete vă va fi de folos, amândurora, în momentele pasionale. Sunt binevenite testele haioase sau anumite filme documentare. Bineînțeles, nu uitați de un pahar de vin bun!

  1. Priorități, tradiții și religie 

Specialiștii spun că problemele legate de religie și tradiție apar, de obicei, după nașterea primului copil. Ambii părinți își doresc să creeze o bază culturală cât mai bună. Doar că viziunea celor 2 părinți poate fi total diferită. De accea este bine să aveți un plan dinainte stabilit pentru a vă asigura armonia în familie.

 4. Încredere și gelozie

Este mai bine să vedeți, încă de la început, dacă împărtășiți aceleași păreri privind călătoriile în interes de serviu, monogamie, flirt, petreceri. Dacă știți ce îl face gelos pe partenerul vostru, puteți evita discuțiile inutile.

  1. Provocări și dezacorduri

blokesupport.com.auCerturile provocate intenționat nu sunt de niciun folos, dar este bine să urmărești reacția partenerului pentru a știi la ce să te aștepți pe viitor.

  1. ”Limbajul” iubirii

Cele 5 moduri în care ne putem exprima iubirea sunt: servind, confirmând, calitatea timpului, primirea de cadouri și atingerea. Dacă stabiliți ordinea priorității lor vă veți putea concentra pe elementele cele mai importante.

  1. Viitorul vostru

Cum vedeți, amândoi, viitorul vostru? ”Tabloul fericirii” este același pentru amândoi? Ce-ar fi să luați o hârtie albă și să desenați, fiecare dintre voi, tot ce ați dori să faceți împreună? Nunta, casa, copiii, călătoriile etc.

Iată și ultimul adevăr despre căsnicie:

Asigurați-vă că ați înțeles faptul că esența căsătoriei constă în faptul că vă veți împărți viața cu o altă persoană, pentru tot restul vieții. Oricât spațiu ați oferi partenerului, întotdeauna va fi o persoană în viața ta, pe care tu ai ales-o, iar asta înseamnă sfârșitul libertății pe care ați avut-o înainte de căsătorie. Dar nu e ceva rău, nu-i așa?

Sursa: Brightside.me
Foto: blokesupport.com.au

Publicitate