banner marshal garden
Acasă la mine

Cum să umidifici aerul din locuință? Iată 7 sfaturi valabile.

 

Potrivit normelor, umiditatea în locuințele noastre trebuie să fie de 45-65 %. Însă în această perioadă caniculară, pe care cu toții o traversăm, indicele scade dramatic. Majoritatea adulților rezistă binișor, însă în familiile în care există nou-născuți sau copii mici, lipsa de umidiate devine un coșmar. Așa că…trebuie să luptăm cu lipsa de umiditate, iar astăzi vă vom da 7 sfaturi, extrem de utile.
În primul rând, să vedem de ce aerul uscat este dușmanul sănătății noastre? În primul rând, cel mai afectat este sistemul respirator. Trebuie să vă alertați dacă observați:
-o uscăciune a pielii
-O răgușeală
-Uscăciunea mucoaselor nasului și gurii

Dacă stați într-o cameră insuficient umidificată, pot apărea urmatoarele efecte nefaste:
-congestionarea ochilor
-Dezvoltarea unor reacții alergice
-Apariția unor boli de piele
-Astm
-Scăderea imunității
-Hipersensibilitate la bacterii și viruși

Pe lângă efectul nefast asupra sănătății noastre, lipsa de umiditate conduce la deteriorarea mobilei și distrugerea plantelor de apartament.

Iată, în continuare, topul celor 7 variante de umidificat locuința, fără a apela la aparatura specială:

1. Aerisește încăperile. Fă acest lucru de trei ori pe zi, cate 15 minute.
O curățenie “umedă” ( doar pe bază de apă, nu și folosind chimicale)- are dublu efect: curățenie și umidificare!
3. Plantele de apartament. Organizează-ți o mică seră. Multe din plante au efect de ionizare și dezinfectare a aerului.
4. Folosirea unor prosoape umede. Udă un prosop din bumbac și pune-l pe calorifer ( dacă e iarnă) sau pe spatarul unui scaun, daca e vară. Mai e o variantă: usucă-ți rufele în cameră!
5. Un vas cu apă, pentru umidificare. Plasează un mic lighean, plin cu apă, într-un loc din cameră. Nu uita să completezi mereu apa.
6. Cumpără-ți un acvariu cu pești. Are si un avantaj estetic, dar contribuie și la umidificarea aerului din locuința ta.
7. Îți poți cumpăra o mică fântână arteziană decorativă. Are un avantaj față de metodele anterioare : apa nu ajunge să fie stătută.

 

În zilele noastre există , în magazine, destule aparate de umidificat atmosfera. Însă dacă banii nu te dau afară din casă, poți opta pentru o variantă…artizanală! O poți face chiar tu, acasă la tine! Nu-ți trebuie decât o sticlă din plastic și o cârpă din bumbac.
Fă un orificiu în sticla de plastic. Toarnă apă în ea și fixeaz-o pe țeava de la calorifer. Taie cârpa în șuvițe, având grijă ca unul din capete să-l introduci în orificiul din sticlă. Ai mai jos imaginea dispozitivului tău!

Noi ți-am dat câteva idei. Alegerea îți aparține!

Femei de 10 pe Facebook