Diverse

Vouă de ce vă este dor?

Pe 13 mai 2015, România a sărbătorit pentru prima dată o zi a dorului. Iniţiativa le aparţine membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor care se simt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, a vorbit despre motivele care l-au determinat pe el şi pe ceilalţi membrii ai trupei să vină cu iniţiativa creării unei Zile Internaţionale a Dorului.

”Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm. Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, precum Halloween-ul sau Valentine’s Day, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment”, a declarat Cornel Ilie. Astfel, pe 13 mai românii pot celebra Ziua Internaţională a Dorului.

Acesta a vorbit şi despre lucrurile şi oamenii de care îi este lui dor. ”Îmi e dor de mama care nu mai este printre noi. Îmi este dor de perioada liceului – pe care nu am trăit-o aşa cum aş fi trăit-o acum. Nu am făcut toate tâmpeniile pe care aş fi putut să le fac atunci. Îmi e dor de Londra. Londra este frumoasă în absolut orice perioadă a anului. Îmi e dor să joc fotbal în parc – nu pe teren de fotbal, nu în altă parte, ci în parc, aşa cum făceam când eram mic şi jucam cu tata şi cu fratele meu în Parcul Herăstrău”, a mărturisit solistul trupei Vunk.

Sursa: gandul.info
Foto: apropotv.ro