Show TV

Viorica Chiurciu, între ținuta de scenă și halatul de cercetător științific

Există oameni care fac bine tot, pe ce pun mâna. Și care pun tot atâta suflet, în fiecare proiect al lor. Un fel de materializare a proverbului “Omul sfințește locul”. Despre cercetătorul științific Viorica Chiurciu lumea a auzit , poate , mai puțin. Însă despre solista de folclor ( și, mai nou, de muzică ușoară) Viorica Chiurciu, sunt mult mai mulți care au aflat. La început, au privit-o ca pe o ciudățenie : să începi să cânți la vârsta la care ceilalți artiști din jur s-au plicitisit deja de cântat și aleg să se retragă “la casa de la țară”, pentru a-și crește nepoții, nu-i de ici, de colo. Iar dacă mai adăugăm și faptul că solista este acum studentă la Academia de muzică din Cluj, mirarea e și mai justificată. Dar vorbește despre o ambiție ieșită din comun. Ea caracterizează, de fapt, un medic care, cu decenii în urmă și- a terminat facultatea cu 10 pe linie! 

Și totuși, Viorica Chiurciu nu și-a uitat profesia de bază, pe care o slujește cu aceeași pasiune cu care și cântă. Doar că aici lucrurile sunt mult mai serioase : aici e în joc sănătate unor ființe vii, ba chiar viața lor, câteodată. 

Sâmbătă, la ora 15, Viorica Chiurciu va fi invitată în emisiunea “Femei de 10, Bărbati de 10” în ipostaza sa de om de știință și medic. O mamă, candva înlăcrimată, va veni în platoul de filmare, pentru a-i mulțumi invitatei noastre pentru faptul că i-a salvat fetița de o boală păcătoasă, care pusese stăpânire pe trupul său. Micuța – sănătoasă acum – nu înțelege prea multe, la vârsta ei, din cele ce i s-au întâmplat, dar telespectatorii vor fi impresionați de povestea de viață ce se va derula în platou. Viorica Chiurciu își va spori, din nou, și cu această ocazie, numărul de fani, iar echipa noastră o va admira pentru sufletul pe care-l pune în tot ceea ce face : și în laboratoarele de la Romvac, și pe scenele țării, dar și în sala de curs de la Academia de muzică. 

Contactată de colega noastră, Laura Demeter, Viorica Chiurciu li s-a adresat, iată, telespectatorilor noștri, în ceea ce dorim să se constituie într-un promo eficient la ediția noastră de sâmbătă!