Sănătate

Veste bună pentru acelea dintre voi care aveți vârsta de 40+

 

Oamenii de știință consideră că persoanele care au împlinit 40 de ani ar trebui să știe că bătrânețea lor va începe cu 25 de ani mai târziu decât în cazul parinților lor, adică la 75-80 de ani. Odinioară, vârstele oamenilor se împărțeau in trei mari categorii : tinerețea, vârsta adultă și bătrânețea. 

Acum se consideră că vârsta matură începe abia după 50 de ani. Așadar, iată ce lucruri trebuie să rețineți, voi, doamnelor ce ați implinit deja 40 de ani. 

Perioada maturității este considerată a fi perioada fericirii

  1. Acest interval ocupă cca 30 de ani, de la 50 la 75 de ani. Se consideră că acele afirmații potrivit cărora la această vârstă scad mult capacitățile fizice, sunt perimate. Dacă avem grijă de sănătatea noastră, acest lucru nu se verifică în practică.  
  1. Perioada maturității poate fi considerată ca fiind mult mai cofortabilă, ea cumulând sănătatea cu posibilitățile materiale și experiența de viață. Statisticile spun că oamenii consideră cea mai fericită vârstă ca fiind 65 de ani.  
  1. Cei ce au acum 55-65 de ani vor fi primii, din istoria omenirii,  care vor marca această categorie nou-apărută. Înainte , ea nu exista, fiind inclusă în “bătrânețe”. În curând, persoanele adulte vor reprezenta categoria preponderentă a planetei.  
  1. Generațiile actuale au primit un cadou extraordinar : 25 de ani de viață activă, căci bătrânețea lor va începe nu  mai devreme de 80 de ani. Problema este că oamenii nu știu ce să facă cu acest “supliment” de vârstă activă. De aceea, mulți aleg să se “stingă” treptat, în loc să folosească acest timp, transformându-l într-o perioadă cât mai rodnică a vieții lor
  1.       Iată și clasificarea vârstelor, adoptată de Organizația Mondială a Sănătății : * Tinerețea : 18-44 ani * Varsta mijlocie : 45-59 ani * Vârsta adultă : 60-74 ani * Bătrânețea : 75-90 ani * Longevitatea : peste 90 de ani