banner marshal garden
Călătorii Timp liber

Varșovia, best of. Episodul 14: În loc de… epilog

Recapitulările au fost inventate pentru a fixa mai bine, în memoria elevului, lucrurile învățate la scoală. Nu le-ați uitat, nu? Ele însoțeau finalurile de trimestre și însemnau, pentru noi, elevii de atunci, o parcurgere a întregii materii. 

Recapitulările funcționează, așadar, în lumea celor ce învață. Dar cum, în viață, învățăm în fiecare zi câte ceva nou  – fie că auzim, fie că citim, fie că vedem cu proprii ochi – la televizor, sau în realitate – astfel de “recapitulări” le putem face în orice moment al vieții, după ce epuizăm câte un capitol din aceasta. 

Bunăoară, acum, când praful prinde a se așeza  pe amintirile noastre varșoviene, vom face o “recapitulare” în imagini, a unui oraș în care ne dorim să vă aflați si voi, cu prima ocazie: un oraș încărcat de frumusețe și poezie, cu oameni serioși, care-și fac temeinic treaba, dar care au mereu zâmbetul pe chip si o vorbă bună pentru tine. Un oraș în care te-ai întoarce, iar și iar, pentru a-i pătrunde și mai bine tainele și pentru a-i fotografia ungherele care ți-au “scăpat”,  prima dată. 

Vă propunem mai jos, așadar, o “recapitulare” în imagini  a unui oraș de poveste, care, în trei zile, a reușit să ne cucerească, deplin. 

E rândul vostru să vă lăsați pe mâna lui!

 

Foto: Daniela Grigore

Călătorie realizată cu sprijinul:

Mulțumim Oficiului de Turism al Orașului Varsovia (Stołeczne Biuro Turystyki)

Femei de 10 pe Facebook