Frumusețe

Coafuri și culori ale părului care te pot îmbătrâni

Julia Roberts

Când vine vorba de imaginea lor, părul este foarte important pentru femei.  Iată câteva greșeli care te pot îmbătrâni și cum le poți evita.

1. O culoare prea închisă a părului

În primul rând, dacă este prea închis se va vedea rădăcina crescută. În al doilea rând, dacă ai tenul deschis, îți scoate în evidență toate imperfecțiunile. O alternativă ar fi să folosești tonuri calde.

2. Vopsitul în nuanțe reci de blond

Nuanțele reci de blond accentuează imperfecțiunile și pălesc. Este de preferat să optezi pentru nuanțe calde precum mierea sau caramel.

3. Părul rigid

Părul coafat rigid arată nenatural. De aceea trebuie să eviți folosirea fixativului în exces sau variantele de fixare puternică.

4. Părul pieptănat pe spate

Prin lăsarea liberă a frunții scoți în evidență linia părului care devine mai puțin atractivă o dată cu trecerea timpului. Mai mult, accentuează imperfecțiunile pielii. Pentru a evita acest efect, optează pentru coafuri care îți încadrează fața sau tunsori filate.

5. Părul lung fără volum

Foliculii devin mai puțin activi o dată cu vârsta, iar glandele sebacee produc mai puține secreții ale pielii. Ca urmare, părul devine mai subțire și își pierde din volum. Dacă întâmpini această problemă, optează pentru o tunsoare mai scurtă. Nu trebuie să fie foarte scurt. Este suficient să alegi lungimea optimă pentru a-i da volum. 

6. Aceeași culoare la vârste diferite

Julia Roberts

Părul și pielea își pierd din pigment o dată cu înaintarea în vârstă. Culoarea care ți s-a potrivit perfect la 20 sau 30 nu va arăta la fel de bine la  40-50. În loc să alegi aceeași culoare pe care o purtai în tinerețe, cere sfatul unui stilist. Te va ajuta să îți alegi culoarea care ți se potrivește.

7. Părul drept

Producția de colagen scade o dată cu vârsta. Părul distribuit neuniform și concentrat în zona bărbiei lungește fața. O parte dreaptă conturează această trăsătură și mai mult. De aceea, ar trebui să optezi pentru părul dat într-o parte. Oferă un echilibru feței iar părul are un aspect mai voluminos.

8. Coafuri învechite

Această greșeală este des întâlnită. Buclele pe părul scurt sau părul vopsit în nuanțe precum burgundy te fac să arăți mult mai în vârstă. De aceea trebuie să uiți de aceste stiluri și să le lași acolo unde le este locul – în trecut!

Sursa: Brightside.me
Foto: Preview photo credit Broad Image / East News, Broad Image / East News

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.