Timp liber

Tinerii coreeni de la “VIRAL AFFAIR” vă propun calea de a evada din tumultul cotidian

   

    Există țări pe pământ despre care știm din cărți sau din filme, însă pe care ajungem să le îndrăgim, fără chiar a le vedea personal. Una dintre ele este Țara Dimineților Liniștite – denumire atât de “picturală”, atribuită Coreei de Sud. De fapt, nici nu este greu să îndrăgești o țară atât de frumoasă, cu oameni atât de calzi, cu tradiții atât de deosebite, cu performanțe atât de spectaculoase în plan tehnic și economic. Iar dacă ești iubitor al muzicii, cu siguranță te vei conecta afectiv și cu muzica sa. Cine nu a auzit de faimosul K-pop, alias Korean pop – adicătelea muzica pop coreeană, gen care adună într-însul mai multe stiluri muzicale – pop, muzica electronică, hip hop, rock, R&B ? Puternic propularizată îndeosebi prin internet, muzica din Coreea a câștigat fani la nivel mondial. Inclusiv în România. Poate nu ați uitat că, în organizarea Ambasadei Republicii Coreea la București , au avut loc , ani la rând, preselecții nationale la K-pop World Festival, tinerii din România demonstrându-și brio nu numai talentul , cât și aplecarea către acest gen muzical. Nu o dată, finaliștii ne-au reprezentat țara la vestita competiție muzicală internațională, desfășurată anual în Coreea de Sud. 

   Aici,  numărul tinerilor pasionați de muzică este foarte mare. Revista noastră, iată, pune astăzi umărul la lansarea , în România, a unei  trupe de tineri coreeni, studenți cu toții, intitulată VIRAL AFFAIR. Genul promovat de cei patru simpatici muzicieni amatori – Hae Sung Rhim ( solist) , Yoon Joong (YJ) Kim (chitară), Chul Ho Lee ( tobe) și Min Sung Kim (chitară bass) – combină indie-rock-ul cu pop-rock-ul și synth-pop-ul.

Cei patru componenți ai “Afacerii Virale”  s-au întâlnit pe bancile vestitei Universități Yonsei din Seoul și…s-au pus pe făcut muzică! Un avantaj enorm l-a constituit faptul că fiecare din ei a avut șansa de a experimenta traiul în diferite țări ale lumii. Iată și un element de picanterie : chitaristul YJ  a avit chiar șansa să călătorească in România , dar și în alte multe țări, precum Irlanda, Elveția, Filipine, Belgia. Ca urmare a acestei experiențe fantastice, tinerii artiști folosesc cu lejeritate, în compozițiile lor, atât limba coreeană, cât și engleza, muzica lor însăși fiind un amalgam al acestor culturi diferite – asiatice, europene și americane,  cu care artiștii s-au familiarizat încă din copilărie. 

   “Ne străduim să creem o muzică accesibilă ascultătorilor și care să genereze o conexiune emoțională între oameni” – ne-au declarat membrii trupei Viral Affair. 

Cu un sound  proaspăt și modern dar păstrând și accente “vintage”, trupa și-a început călătoria muzicală spre Continentul Celebrității cu un prim  single digital :  “Align”. Închideți ochii și ascultați melodia :  un sunet ce te îndeamnă la visare și nostalgii, creat de sintetizatoarele retro și amestecat cu voce ușor macabră, menită să atragă atenția ascultătorului. Starea de spirit a cântecului precum și armonia sunetelor îți dau sentimentul că vrei să evadezi din tumultul cotidian și să te arunci în lumea emoțiilor intense, demult uitate, ce zac înlăuntrul tău și pe care numai muzica le poate trezi. 

   Într-un dialog scurt cu YJ, intermediat de internet, l-am rugat să ne spună câteva lucruri “de culise”  despre el și colegii săi : “Pe lângă pasiunea pentru muzică, pe care o împărtășim cu toții, suntem interesați și de design și călătorii . Ne place să  experimentăm lucruri noi. De asemenea, eu și colegii mei suntem pasionați de arta culinară. Poate n-o să mă credeți, dar chiar ne dorim să ajungem și in România și să degustăm deliciasele preparate tradiționale românești, despre care auzisem de multe ori.  Personal, sunt și un mare fan al fotbalului așa că mi-ar plăcea să particip la  câteva meciuri de fotbal,  la București” . 

    În dorința de a pune și noi umărul la lansarea în România a tinerilor și talentaților coreeni de la “Viral Affair”, vă invităm așadar să vizionați primul lor videoclip. Cu siguranță, vă veți regăsi în imaginile și versurile melodiei “Align”.