banner marshal garden
Ea și El

Sunt mamă și niciuna dintre fricile mamelor nu mi-e străină

Nu scriu astăzi despre 8 Martie, dar în serialul meu dedicat lumii lui Harry Potter s-a așezat, parcă de la sine, figura blândă, bună și aprigă deopotrivă a doamnei Weasley, ca mamă prin excelență, mamă cu normă întreagă, mamă care-și adoră și-și boscorodește cu patimă copiii, mamă care se teme și se luptă pentru viața lor. O mamă ca mine. Și o mamă ca voi, sunt sigură.

Molly Weasley are șapte copii. Șase băieți: Bill, Charlie, Percy, gemenii Fred și George, și Ron. Și o singură fată, pe Ginny. Un soț bun, Arthur, pe care-l sărută la plecare și la venire și pe care-l cicălește destul de des, dar o face cu duioșie. Îi îngrijește și-i răsfață pe toți, deși sunt mulți, însă știe cum să le ceară ajutorul la treburile casei, cu glas ferm, care nu poate fi refuzat. Curăță cartofii cu câte o mișcare abilă de baghetă și manevrează oalele din bucătărie tot cu ajutorul magiei, căci e o vrăjitoare excepțională, de-o inteligență cu totul aparte, pe care o folosește și în organizarea grea a casei, și în cele mai grele bătălii la care participă, umăr lângă umăr cu cei mai bine pregătiți aurori. Iar în lupte, întotdeauna, își doboară adversarii.

Gestionează cu seninătate și abilitate starea materială modestă a familiei, făcându-i pe copii să nu simtă lipsurile… Iar în jurul ei se adună mereu cu toții, ca în jurul focului. Cu Harry Potter, prietenul cel mai bun al fiului ei cel mic, Ron, e ocrotitoare și câteodată părtinitoare, căci pe Harry îl ferește de cearta pe care, însă, copiilor ei le-o aplică ori de câte ori e nevoie. Și câteodată și când nu e nevoie, fiindcă mamele inimoase greșesc și ele, din când în când.

Da, recunosc, o descriu cu înțelegere și cu blândețe, pentru că mi se pare că seamănă cu mine. Sau, mai exact, eu mă regăsesc în ea. În felul ei de-a fi mămoasă, curajoasă, generoasă. În graba ei de fiecare zi care o face să nu fie neapărat genul ăla de mamă dichisită și preocupată de cum arată – iar Draco Malfoy, inamicul pus pe fapte și mai ales vorbe rele împotriva clanului Weasley, nu pierde ocazia să facă din ăsta un subiect nou între multele lui obrăznicii adresate lui Ron -, în puterea ei de a ierta și mai ales în slăbiciunea ei de a se teme, atât de tare, pentru cei iubiți. Citește mai departe…

Etichete

Femei de 10 pe Facebook