Modă

Șoc în showbiz! Alin Gălățescu trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Marilyn Monroe!

Sunt și eu într-o oarecare măsură de acord că titlul unui articol trebuie “să atragă”. Dar vă rog ca, după ce ați fost atrași, să rămâneți din titlul de mai sus doar cu două elemente: Marilyn Monroe și Alin Gălățescu. Restul, e ficțiune, șiretlic. Deși, eu, personal, cred că Alin Gălățescu, unul dintre cei mai activi oameni din moda românească (nu e numai critic, cum îi sună cartea de vizită, dar și organizatorul unor show-uri răsunătoare!) a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Marilyn Monroe, diva hollywoodiană! Daaa, știiiu, când preafrumoasa blondină urca la cer, spre a-i pune probabil pe jar și pe sfinții de acolo, Alin nu era, cred, nici măcar in planurile părinților săi. Dar ce contează! Doar există atâtea femei îndrăgostite de Napoleon Bonaparte și atâția bărbați care oftează după prințesa Sissi, fără a le fi fost neapărat contemporani!
Afirmația cu care mi-am început această cronică-necronică (nu sunt expert în modă, ba chiar mă aflu de destule ori în dificultate, neștiind cum să-mi aleg ținutele, ca să nu apar la rubrica ” Așa nu!”) are însă un temei solid: numai îndrăgostindu-te de o idee, poți face lucruri atât de frumoase. Nu știu când a ajuns Alin Gălățescu la a 15-a ediție a seratelor sale (” Soirees de la mode” sunt deja un brand creat de Alin, pentru a ALINA parcă dorințele designerilor noștri de a fi și la noi “ca afară”!), știu însă că noi, echipa “Femei de 10” am nimerit direct la a 15-a. Și ne-a plăcut. Ne-a plăcut ideea,ne-a plăcut organizarea, ne-au plăcut propunerile prin care cei 14 designeri au dorit să populeze sala somptuoasă a hotelului Hilton cu spiritul divei hollywoodiene, ne-a plăcut coloana sonoră live, cu melodii ale secolului demult apus, interpretate de Jezebel, inedita ex-specialistă în finanțe-bănci, emigrată în lumea jazz-ului. Ne-a plăcut combinația Alin Gălățescu – un excelent MC, iată! – Irina Margareta Nistor – enciclopedia umblătoare, pe care ascultând-o, ai senzația că urmărești 20 de filme simultan, pe tot atâtea ecrane. Ne-a plăcut lumea colorată și elegantă ce-a compus asistența (la un moment dat nu mai știai exact unde e , de fapt, prezentarea de modă: pe podium, sau în sală!), apoi armata de fotografi și cameramani, țintindu-și obiectivele către modele, croieli, imprimeuri, dantele, decolteuri și transparențe.
Ne-a plăcut, și asta din cale-afară, tema aleasă de Alin. Sigură pe ea și mândră de formele sale, împachetată mereu în haine sexy, decoltate și mulate la extrem, simbol al părului blond, asortat cu buze roșii și privire imbrăcată în tuș, Marilyn Monroe nu poate trece neobservată, iată, nici după mai mult de jumatate de secol de la tragicul său sfârșit. Fără a fi o actriță de excepție, strecurându-se în roluri mari cu siguranță și datorită fizicului său care nu i-a lăsat reci pe marii regizori ai vremii, Marilyn s-a strecurat, iată, și în visele lui Alin Gălățescu. Mănușa le-a fost aruncată celor 14 designeri români, care au avut dreptul fiecare la câte 4 “gloanțe”, trase pentru a ochi aplauzele asistenței. Câte patru variante de ținute, patru mini-colecții, în care imaginația celor 14 designeri, combinată cu accesoriile, machiajul, coafura și nu în ultimul rând atitudinea manechinelor, aveau misiunea de a ne aduce în fața ochilor, dacă nu ființa cu totul, măcar spiritul celei care a fascinat Planeta, devenind un incontestabil icon al modei și făcându-i pe toți bărbații lumii să-și dorească să fie CU ea, iar pe femei, să fie CA ea.
Un eveniment de top, încheiat însă cu un mare regret, cel puțin al subsemnatei: mi-ar fi plăcut ca, la final, după defilarea zecilor de clone ale legendarei actrițe, defilare împletită cu celebra melodie “Happy birthday, Mr.President”, J.F. Kennedy să apară și el de undeva, din culise, pentru a ne lăsa definitiv cu gurile căscate!
Foto: Marian Grigore

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider