Timp liber

Și totuși, se mișcă!

like

… Am exclamat azi-noapte, precum Galileo Galilei, dar nu referindu-mă la cutremurul care m-a trezit din somn. Deși s-a mișcat serios. Nu, m-am referit la facebook, care s-a mișcat mai bine decât televiziunile.

Nu eram sigură dacă într-adevăr a fost cutremur sau am visat. Așa că am deschis televizorul pe posturile de știri să aflu câte ceva. Nimic – doar reluări, ca în fiecare noapte. La un moment dat, pe ecranul Antenei 3 a apărut un Breaking news mai mare ca de obicei. Bun, asta așteptam. Dar așteptam, și așteptam, și așteptam… degeaba. Hai că mai e nițel și se face trei. Probabil vor da la știri. Care știri? Trece ora fixă și nu văd nicio știre.

cutremurNoroc cu facebook-ul. Văzând că la televizor mă uit degeaba, am deschis tableta. Aici, lumea se agită. Cei treziți din somn postează, unii curioși, alții îngrijorați, întrebându-i pe utilizatori dacă sunt bine. E adevărat că informațiile nu sunt întotdeauna riguroase. Prima veste a fost că s-a produs un cutremur de 6,1 grade. Normal că inițial am crezut, mai ales că mi s-a părut că a fost destul de puternic, din moment ce m-a trezit din somn după ce abia adormisem, eu aflându-mă în casă pe pământ, nu la etajul 7 cum m-a prins cutremurul din 1977. Apoi 5,7. A ajuns la 5,6, apoi a scăzut la 5,3.

A, la un moment dat apare și Mihai Gâdea. Dar nu, nu la Antena 3. Tot pe facebook, unde a întrebat și el, îngijorat ca noi toți, cine a mai simțit cutremurul. Din comentarii am aflat că s-a simțit în toată țara. Dar televiziunile tot n-au spus nimic. Nici un fel de news, nici breaking news, nici altfel. Dar precis astă seară vom fi saturați cu informații despre cutremur, tardive și inutile.

Acum, când scriu, îmi dau seama că nu pe Google m-am uitat să aflu știri despre cutremur. Tot acum îmi dau seama că era posibil ca pe Google să aflu informații mai precise. Dar pe moment nu mi-a trecut prin cap. Speriată și adormită, m-am mulțumit cu reacția umană a prietenilor de pe facebook. E bine să știi că nu ești singur. Că alții simt la fel.

Am mai simțit o dată săptămâna asta puterea facebook-ului când cu protestul împotriva fostului ministru Oprea și a parlamentului. A doua zi, fostul ministru a demisionat. Ceea ce m-a făcut, din nou, să exclam precum Galileo Galilei: Și totuși, se mișcă!

 

Etichete