Diverse

“ Și mușchiul iubirii trebuie antrenat! “ – susține celebrul OSHO

 

Osho, pe numele său la naștere Chandra Mohan Jain, numit succesiv  Acharya Rajneesh, apoi Bhagwan Shree Rajneesh , ajungand în final la numele de Osho – în ultimii ani ai vieții – a fost un filozof, guru și învățător spiritual indian, fondator al curentului spiritual Neo-Sannyas, Rajnish sau Oshoism.

Iată câteva dintre prețioasele sale gânduri. 

„Nu uita de iubire şi de importanţa ei în viaţa ta” – susține gânditorul indian. 

Atunci când vrem să ne menţinem corpul într-o stare bună, obișnuim să mergem la sală. Însă şi energia dragostei trebuie antrenată.

Începe să analizezi dragostea din ce în ce mai mult și încearcă să o  înțelegi. Inima ta se află într-un somn adânc, așa că nu trebuie să uiți  să o trezeşti. Iar atunci  când ea se va trezi, vei deveni neașteptat de fericit! Fericirea – este o funcție a  dragostei; nimic altceva nu se compară cu efectul acesteia.

Nimeni nu ne-a învăţat ce e şi cu ce se mănâncă, de falt, iubirea. În schimb am fost învăţaţi ce-i aia ură, apoi  am fost învățați să ne apărăm şi să luptăm. Suntem obişnuiţi cu gândul că toţi ne vor răul, că toţi ne sunt duşmani şi , ca atare, trebuie să le ținem piept.

Dar dacă vei intra în luptă, riști să suferi o înfrângere; de aceea, cel mai bun mod de a te apăra,  e să ataci  tu însuți. Din acest motiv, iubirea, iată , trece pe locul 2….

Inima continuă să bată, asemeni unui mecanism fizic, ea încetează să mai fie un  generator spiritual. Însă imporanţa ei nu este doar de ordin funcţional. Iar atunci când iubeşti, inima îţi pulsează mai puternic decât de obicei.

Tocmai din acest motiv trebuie  să te concentrezi asupra acest sentiment sublim. Și,  cât mai mult te vei concentra asupra lui, cu atât mai eficient va fi rezultatul final. 

Modalităţi prin care poţi poţi ajunge mai aproape la acest sentiment sunt numeroase. Nu trebuie decât să-ți dorești și să fii motivat. Ia-ți ființa iubită de mână și trăieşte acest moment. Atunci când constați ceva frumos la celălalt, spune-i-o. Îmbrăţişează-i pe cei dragi.

Exprimarea emoţiilorîntărește rădăcinile copacului dragostei. Din acest motiv, atunci când priveşti o persoană, priveşte-o cu afecţiune. Debarasează-te de privirea aceea rece, care te caracterizează. Încearcă sa transmiți lumină și căldură celor din jur.  

Nu uita că,  pentru a obţine afecţiune,  trebuie să o oferi  tu însuți.”

Sursa : happy-philosophy.ru