Bombănelile Marinei Editoriale

Și chiar mergem la vot?!?

Ei, da, firește! Ce întrebare este asta? Doar suntem cetățeni ai acestei țări și dacă tot am ales să rămânem în ea, haideți să ne și pese de ea. Să nu-i lăsăm pe alții să se joace ” de-a țara” , doar pentru că au fost mai șmecheri și ne-au pacălit să-i trimitem, prin votul nostru, în poziții-cheie!

Pentru că, sunt sigură, v-ați lustruit, de cu seară, votul, pentru a-l oferi în dar Răului celui mai mic, voi sintetiza, în cele ce urmează, câteva recomadări pentru voi, cei mai responsabili dintre cetățeni . Altfel spus, pentru voi, votanții!

* votați încă de la primele ore. Avantajele sunt multiple : odată că veți evita buluceala de la urne ( dacă putem vorbi de așa ceva, la prezentele alegeri! ) ; apoi veți avea de a face cu un „personal electoral” calm, zâmbitor și amabil, care vă va mulțumi cucernic, la plecare, indiferent de locul în care ați aplicat ștampila
* consultați internetul, cu privire la secția de votare la care sunteți arondați. Afară este destul de frig, pentru a face un slalom printre secțiile de votare din cartier. Și apoi nu există decepție electorala mai mare (!) , decât să constați că blocul tău a fost mutat de la secția unde a votat data trecută
* îmbrăcați-vă cu cele mai bune haine. Nu, nu că ar merita candidații acest lucru, și nici măcar ideea de „alegeri”, dar e ocazia să vă vadă lumea, vecinii, profesorii de la școala celui mic și de ce să nu profitați, pentru a părea ca scoasă din cutie? În plus, nu se știe niciodată : dacă , la ieșire, veți da nas în nas cu reporterii unei televiziuni de știri, care vă vor chestiona cu privire la vot? Important nu e ce spuneți, ci cum sunteți îmbrăcată!
* încercați să rezolvați acasă conflictele conjugale pe teme politice. Cearta cu soțul, în secția de votare, apropo de ” cui dăm votul nostru” nu este chiar indicată. Circul ulterior din Parlament nu trebuie demarat chiar de la secția de votare!
* Când vă veți afla în interiorul cabinei de vot, cu buletinul în față, parcurgeți-l cu atenție, amintiți-vă de toate relele legate, în trecut, de semnul electoral respectiv, și virați traiectoria ștampilei către semnele care v-au dezamăgit cel mai puțin. Încheiați ritualul cu… semnul crucii. Numai Cel de Sus ne mai poate salva țara!
* Dacă, după matura chibzuință de câteva minute ați ajuns la concluzia că nu aveți pe cine pune ștampila, n-o puneți, din reflex, în buzunar! Ar fi păcat să figurați în statistici legate de numărul ștampilelor de vot care au dispărut de la secții!
* Chiar dacă nu ați votat pe nimeni, ieșiți din cabină victorioasă, ca și cum soarta României a fost, în sfârșit , decisă și, de mâine, laptele și mierea vor curge pe autostrăzile mioritice. Introduceți demn votul dvs în urnă și rugați, eventual, pe cineva să vă facă o poză. E bun și un selfie: important este să vadă prietenii de pe Facebook cât de responsabil cetațean sunteți!
* La ieșire, nu vă grăbiți să declarați cu cine ați votat. Așteptați mai întâi să vedeți cine iese la numărarea voturilor! Iar apoi vă adaptați acestui rezultat.
* Urmărind transmisiile de la televizor, veți încerca sentimentul mândriei de a vă număra printre cetățenii responsabili ai acestei țări. Vă veți regăsi într-o groază de statistici, ceea ce vă va produce o imensă satisfacție : în procentul, mereu în schimbare, al celor care s-au prezentat la urne până la o anumită oră, în rezultatele exit-poll-urilor, etc. E mult mai plăcut să urmărești toata această vânzoleală televizată DUPĂ ce ai votat și nu ÎN LOC DE.
* Chiar dacă ai votat aiurea, copiii tăi – pe care este recomandabil să ți-i anexezi, când mergi să votezi – vor fi mândri de părinții lor. Această acțiune va fi, cu siguranță, unul din primii pași în devenirea lor ca cetățeni…( posibil) ai altui stat civilizat!
* Fiind zi de sărbătoare, ziua votului trebuie asezonată cu o plimbare în parc, cu o vizită la Mall și chiar cu un prânz la socri. Aici, evitați cu înțelepciune conflictele între generații! E clar că soacra a votat taman invers decât dumneavoastră!
* Chiar dacă ati votat în dorul lelii, faptul că ați fost la vot vă dă dreptul să vă revoltați, patru ani de aici încolo, la adresa tuturor ticăloșiilor pe care le vor face ” aleșii lor”! Căci, votul fiind secret, veți avea mereu posibilitatea să dați vina pe cei care i-au votat ” pe nemernicii ăștia”! Chiar dacă v-ați numărat și voi printre ei. Dar asta nu o veți ști decât dumneavoastă!

Deci, în concluzie, votul are numai și numai avantaje! Mergeți, așadar, și votați!

Publicitate