Nutriție

Salată ideală pentru detox

Haideți să începem primăvăra sănătoși! Piețele deja sunt pline de legume proaspete, colorate și cu cu mirosuri fascinante. Nu mai stați pe gânduri și încercați imediat această rețetă!
Pe lângă faptul că arată încântător, este extrem de delicioasă și conține substanțe nutritive și fitochimice care stimulează enzimele din ficat. Este ideală pentru detoxifierea organismului, ajută la întărirea funcționării sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

INGREDIENTE
400 grame conopidă
400 gr. brocoli
200 gr. varză roșie
200 gr. morcovi
150 gr. pătrunjel proaspăt
2 tulpini de țelină
100 gr. migdale
100 gr. semințe de floarea soarelui
50 gr stafide
-pentru dressing-
3 linguri de ulei de măsline
100 ml. suc de lămâie
1 lingură de ghimbir tocat
2 linguri miere
Sare
Piper

PREPARARE
Fie poți tăia ingredientele individual, ori le arunci pur și simplu într-un blender și îl lași să își facă treaba.
După ce ai tocat toate ingredientele, adauga-le într-un vas mare.
-pentru dressing-
Pune toate ingredientele pentru dreesing într-un borcan sau sticlă, pune capacul și agită ingredientele – sau poți pune ingredientele într-un castron. Ca dressingul să aibă textura potrivită ține-l o oră la frigider.

Poftă bună!

Publicitate