banner marshal garden
Nutriție

Rețetă de pască, pe bază de ciocolată albă

Se apropie Sfintele Sărbători de Paști. Pasca își are locul ei de cinste pe masa noastră festivă. Rețetele de pască sunt multe, precum ciupercile după ploaie, v-ați convins singure de acest lucru, inclusiv colindând internetul și dând nas în nas cu mulțimea de recomandări ale gospodinelor privind prepararea acestui produs traditional de Paști. Toate rețetele au cam același numitor comun : brânza de vaci, untul sau smântâna, după caz, ouăle și zaharul. Urmează apoi , la alegere, stafidele, siropul de la dulceață, coaja de lămânie, scorțișoara – toate funcție de gust.
Pasca de Paște se face, în mod tradițional, în formă de piramidă dreptunghică, încercându-se reproducerea formei muntelui Golgota. Creștin-ortodocșii din lume folosesc, în acest sens, o formă alcătuită din patu scândurele.
Site-ul gastronom.ru ne propune pentru masa de Paști o pască specială, cu care veți obține un mare succes la cei din jur, și anume:

Pasca pe bază de ciocolată albă.

Gustul plăcut al pascăi din brănză de vaci va deveni și mai rafinat, dacă vom intruduce între ingrediente ciocolata albă. Iar bucățelele semitransparente de ciocolata albă rasă vor deveni un ornament ingenios pentru acest principal fel de mâncare de pe masa de Paști.

Ingrediente:

1 kg de brânză de vaci
200 g de ciocolată albă fină
200 g de unt, cu grăsimea de 82%
8 gălbenușuri de ouă foarte proaspete
150 g zahăr pudră cu vanilie
200 g stafide aurii
100 g rom
un vârf de cuțit de sare de mare

Iată și modul de pregatire, pas cu pas :

Pasul 1
Cu o zi-două înainte, spălați stafidele cu apă clocotită și țineți-le o zi într-un vas cu rom, închis ermetic.

Pasul 2
Răsturnați brânza de vaci într-un tifon mare, împăturit în câteva rânduri , puneți-l într-o strecurătoare și așezați ceva greu deasupra, pentru ca brânza de vaci să lase toată apa.. Lăsați-o la scurs cca 4-8 ore.

Pasul 3
Dați brânza de vaci pe răzătoare. Sfărâmați ciocolata albă și untul și dozolvați-le în „baine-marine” sau în cuptorul cu microunde. Răciți compoziția.

Pasul 4

Mixați gălbenușurile cu sarea de mare și cu zahărul pudră vanilat, până la obținerea culorii albe. Introduceți în crema de ciocolată și amestecați totul. Adăugați brânza de vaci și mixați cu mixerul, până la obținerea unui amestec pufos, circa 10 minute.

Pasul 5
Adaugați stafidele, cu rom cu tot și amestecați, pentru ca acestea să se distribuie uniform în compoziție.

Pasul 6

Puneți tifon pe fundul formei în care veți face pasca, turnați în ea compoziția, acoperiți-o cu marginile tifonului. Puneți în frigider pentru minimum 12 h. Înainte de a o servi, răsturnați-o pe o farfurie și ornați-o după bunul dvs gust. Poftă bună!

Femei de 10 pe Facebook