Modă

Oscarurile trec, rochiile rămân

Sau ce ar trebui să te inspire în materie de alegeri vestimentare, de pe covorul roșu al galei de decernare a premiilor Oscar 2016.

Nu de puține ori ai exclamat, dragă doamnă, că nu ai putea să porți nicăieri rochiile pe care le vezi pe covorul roșu al diverselor evenimente mondene, cu atât mai mult pe cele de pe covorul roșu al Oscarurilor.

Acest articol are menirea de a-ți contrazice aceste păreri (de multe ori prejudecăți) și de a-ți exemplifica cum poți integra o rochie fabuloasă în ținuta ta pentru un eveniment important.

Kate-Hudson-MARIA LUCIA HOHAN-Oscars-2016

Am să încep cu rochia purtată de Kate Hudson la petrecerea de după gala decernării premiilor deoarece, mândria de român e de vină, a purtat o rochie semnată Maria Lucia Hohan. Știu că vei spune că e exagerat de “sclipitoare” , însă înainte să dai un verdict musai să știi că acest model este unul icon pentru designerul român. Poți opta pentru o astfel de rochie în următoarele situații: o nuntă (fie că ești mireasă sau un invitat important – nașă sau domnșoară de onoare) ori petrecerea aceea anuală la care iți e foarte greu să te decizi ce să porți având în vedere că pe invitație scrie “Dress code: Black Tie” . Repet, nu trebuie să alegi acest material metalizat, însă nu îl exclude dacă ești o nonconformistă prin definiție și vrei cu orice preț să ieși în evidență.

Jennifer-Lawrence-DIOR-Oscars-2016

Jeniffer Lawrence a ales o rochie dramatică de la Dior pentru apariția pe covorul roșu. Acest model tu l-ai putea purta cu încredere la o petrecere fastuoasă ca cea de Anul Nou sau o gala cu ștaif.

Patricia-Arquette-MARINA RINALDI-Oscars-2016

Dacă posezi o siluetă clepsidră, cu forme, ca cea a actriței Patricia Arquette, acest model marca Marina Rinaldi este opțiunea perfectă pentru tine în materie de rochii de seară. Și culoarea este una potrivită. Poți opta să o porți la o nuntă, un botez, petrecere de seară sau la un spectacol de operă pe timp de seară.

Daisy-Ridley-CHANEL-Oscars-2016

Daisy Ridley și a ei rochie midi cu decorații prețioase (CHANEL) pot reprezenta pentru tine o sursă de inspirație și un model demn de urmat dacă ești în căutare de ținută perfectă pentru căsătoria civilă, botezul copilului tău sau un garden-party pretențios.

Lady-Gaga-Brandon Maxwell-Oscars-2016

Lady Gaga a strălucit pe covorul roșu al Oscarurilor într-o ținută compusă dintr-o rochie cu trenă și o pereche de pantaloni tip Palazoo din același material. Acest look trebuie să-ți folosească drept reper în ceea ce privește două dintre cele mai importante (și totodată perisabile) elemente al modei și anume: actualitatea și inovația. Este o alegere inspirată pentru evenimente mondene, o nuntă într-o locație nonconformistă sau o petrecere cu tematică Glamour / Oscar / Movie Star / Fashion victim.

Cam atât despre ediția din acest an a premiilor Oscar și nu uita: Oscarurile trec, rochiile rămân. Inspiră-te!

Foto: Vogue.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.