Ea și El Povestea mea

O postare emoționantă pe Facebook : o femeie care a crescut fără să-și cunoască tatăl, îi scrie acestuia, de Ziua Tatălui

O postare emoționantă pe Facebook, astăzi, de Ziua Tatălui,  mi-a atras atenția . Mai ales că o cunosc bine pe autoarea sa. Nu suntem numai prietene virtuale, dar și cunoștințe reale. A fost invitata mea la “Femei de 10, bărbați de 10” – o persoană remarcabilă, cu o poveste de viață emoționantă. DANA DOBRE este o femeie sensibilă, greu încercată de viață, ceea ce n-a împiedicat-o sa devină o soție iubitoare și o mamă perfecta pentru cei 3 copii ai săi. Redau mai jos postarea, care poate că vă va întrista, dar vă va și ajuta să prețuiți mai mult ceea ce aveți…

 Mai – De Ziua Tatălui…

Sunt  47 de ani, „tată”! 47 de ani în care ai fost absent total în viața mea… Nicio scrisorică, un telefon, sau măcar o amărâtă de prezență virtuală…

Hai să-ți povestesc ce momente ai ratat . În lipsa ta, Tatăl din Cer m-a ajutat să depășesc obstacolele și greutățile prin care am trecut de-a lungul vieții.

N-ai fost prezent când am deschis ochii în această lume si nici când am făcut primii pași. Nu ai știut dacă am avut ce-mi trebuie când am fost copil, sau, mai târziu, ca adolescentă. N-ai știut nimic pentru că nu te-a interesat nimic în afara de tine și de viața ta… Ai lăsat pe umerii altora “poverile” pe care tu ar fi trebuit să ți le asumi. Alții m-au crescut. Așa cum au putut. Pentru că românii sunt oameni buni! Dacă nu erau buni, eu n-aș mai fi fost azi persoana care sunt. 

Nu știi când eram copil și n-aveam cizmulițe sau palton în iernile cumplite… Nici mai târziu, când luasem bacalaureatul și am împrumutat o rochie pentru că n-aveam cu ce să mă-mbrac la banchet. N-ai fost când eram studentă și umblam prin locuințe cu chirie și stăteam uneori zile în șir nemâncată, fiindcă…n-aveam la ușa cui să bat. Pentru că tu ai avut grijă să închizi toate ușile pentru mine, deși te-am căutat. 

Dar…n-ai fost singurul! În preumblarea mea prin lumea asta, am dat de alte făpturi ca și mine. Copii născuți din relații mixte și lăsați de izbeliște pe aceste plaiuri mioritice. 

Mulți indivizi de pe continentul african veniți la studii sau cu alte “treburi” prin România, s-au încurcat (ca să nu zic că și-au făcut mendrele) cu românce (unele, suficient de naive să plece urechea la promisiunile lor), după care s-au făcut nevăzuți. 

Nu i-a interesat absolut deloc că au lăsat suflete de copii pustiite, care tânjeau după tată. Prin venele acestor copii curgea totusi sângele lor! Unii copii au răzbit, alții au clacat. Că așa e-n viață. Se spune ca-n legea junglei: rezistă cel mai tare… 

N-ai fost când am născut primul copil, nici pe al doilea, nici pe al treilea. Ai ratat multe momente. Aș scrie romane întregi despre evenimentele pe care le-ai ratat. De fapt, tu le-ai ratat pe toate. Pentru ca tu n-ai fost prezent. 

Am cunoscut din plin cum e să umbli prin labirintul umilinței, ca să pot supraviețui. Chiar dacă uiți, ierți si mergi mai departe, toate astea lasă urme adânci. Sunt răni pe care doar Adevăratul Tată le vindecă. Și o face în așa fel, încât ajungi să-I mulțumești că nu ți-ai cunoscut tatăl pământesc. 

De cele mai multe ori doar prin suferință ajungi să prețuiești ceea ce merită cu adevărat.

Astăzi, de Ziua Tatălui, sunt fericită că nu te-am cunoscut și țin să te asigur ca nu îți doresc răul. Dumnezeu știe cel mai bine de ce anumite destine sunt separate.

Îmi este atât de bine să știu ca sunt în grija Tatălui Ceresc, iar iubirea Lui a suplinit toate neajunsurile și frustrările care m-au năpădit.

Astăzi, de Ziua Tatălui, le port respect celor care au muncit și s-au sacrificat pentru copiii lor. Tații pentru care nu contau orele de nesomn, și truda îndelungată, doar ca să-și știe copiii bine, pe picioarele lor. Tații pe chipul cărora se zărește o lacrimă când își duc fata la altar, sau i se însoară băiatul.

Respect adevăraților tați care prețuiesc familia și niciun efort nu li se pare prea mare pentru a o susține.

Am aflat că azi e Ziua Tatălui și mi-am adus aminte…🙂

 

         Dana Dobre

Publicitate