DanDANA! Ea și El Povestea mea

O englezoaică vrea să joace rolul lui Moș Crăciun. Cum au reacționat localnicii

Întreaga lume se pregătește de sărbători, iar Moș Craciun, personajul  care ne-a obișnuit să cutreiere lumea și să împartă cadouri mai mari sau mai mici copiilor, nu va lipsi.  

Locuitorii unui mic orășel englez au decis că doar un bărbat ar putea să se îmbrace ca Moș Crăciun și să distribuie darurile copiilor în ajunul Anului Nou. 

Timp de 50 de ani, Moș Crăciun a fost prezent în ajunul noului an, în micul oras Newton Aycliffe, pentru a oferi dulciuri și jucării copiilor. 

În acest an însă, o femeie s-a oferit voluntar să joace rolul Mului, în timp ce soțul ei ar fi urmat să“conducă” sania.  

Aceasta propunere insolită a generat dezbateri aprinse, care au dus la constituirea unui consiliu local excepțional. 

În cele din urmă, majoritatea consilierilor au votat împotriva femeii care vrea sa fie Moș Crăciun. Unul dintre consilieri a declarat: În opinia mea, Moș Crăciun trebuie să fie un bărbat. Cred că totuși copiii asteaptă un Moș. 

Un altul a adăugat: Aici nu e vorba de egalitate, ci întrebarea este dacă ne putem permite să distrugem tradiția.

Cetățenii au avut, de asemenea, posibilitatea să se exprime pe această temă, iar 88% dintre aceștia au hotărât ca Moș Crăciun să fie un bărbat

Aceasta nu este singura controversă legată de evenimentul sfârșitului de an 2018, menționează publicația Metro. (https://fr.metrotime.be/2018/12/03/actualite/elle-ne-peut-pas-jouer-le-role-du-pere-noel-car-cest-une-femme/).

La începutul anului, s-a ridicat problema mijlocului de transport al “Moșului. În cele din urmă, s-a hotărât ca acesta să se deplaseze cu o camionetăȘeful poliției a intervenit și a explicat  că nu va fi luată nicio masură împotriva Moșului, atâta timp cât se va deplasa cu viteza redusă și nu va bloca circulația“.

Sursa foto : dailymail.co.uk

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.