Nutriție

Mousse de ciocolată vegan

INGREDIENTE
• 90 gr. nuci caju
• 200 ml. lapte de cocos
• 200 gr. ciocolată (60-70% cacao)
• 2 linguri ulei de cocos
• O esență extract de vanilie
• 1 lingură sirop de arțar

PREPARARE
1. Pune ciocolata și o lingură de ulei de cocos într-o cratiță mică. Se încălzește la foc mediu, amestecând ocazional până când ciocolata se topește complet. După ce se topește, lasă la răcit.
2. Între timp ocupă-te de caju. Pune-l timp de 10 minute în apă fierbinte, apoi scurge apa și pune-l în blender la viteză mare. Adaugă o parte din laptele de cocos, vanilia și siropul de arțar și amestecă.
3. Adaugă în blender ciocolata răcită și amestecă bine, apoi adaugă restul de lapte de cocos și uleiul de cocos. Amestecă bine.
4. Împarte compoziția în 6 recipiente și lasă la frigider timp de 4 ore.
5. Servește cu cacao și fructe.

Poftă bună!

Sursa: thekitchenmccabe.com

Publicitate