Modă

Moda trece, calitatea rămâne – sau cum să faci shopping cu cap

Deși sună a clișeu, este cât se poate de adevărat!

Trebuie să investești, dragă doamnă, în articole de calitate când vine vorba de piesele pe care le porți. Și mă refer aici inclusiv la cele care nu se văd.

Dincolo de entuziasmul de moment și de atracția pe care o ai când descoperi o super piesă vestimentară sau un accesoriu, trebuie să respiri adânc și să începi să analizezi foarte bine piesa cu pricina.

Primul lucru la care trebuie să te uiți este la calitatea materialului, a cusăturilor și a croielii. Indiferent de prețul pe care îl are produsul respectiv, important este să arate bine pe tine și să te pună în valoare.

Atinge fin suprafața materialului – dacă la palpare te deranjează sau îți dă o senzație de discomfort, nu e pentru tine. Tot la categoria material testează și gradul de șifonare! Strânge un colț de material între degete și observă dacă revine la forma inițială sau rămâne șifonat. Atenție: produsele din in, mătase și bumbac au aceasta mică imperfecțiune, însă compensează prin multe alte aspecte, cum ar fi: comfortul, gradul de respire pe care il ofera pielii și senzația plăcută la purtare.

Odată ce ai verificat calitatea materialului, analizează bine și culoarea lui pentru a evita eventualele cazuri în care s-ar putea decolora. Ține tot de calitate și acest aspect! Așa că, ai grija la produsele a caror eticheta menționează “Ar putea pierde din culoare.” Acestea se vopsesc de obicei după croi sau materialul nu e prespălat înainte de a ajunge în tipar și de aceea pierde culoare.

Nu în ultimul rând, treci peste prejudata cu țara de fabricație! Nu tot ce se produce în Germania este net superior calitativ vorbind produselor fabricate în China. Să fim serioși!

Mă înclin cordial, al vostru – Emanuel Iuhas

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Sunt perfect de acord! Trebuie sa investim in calitate, altfel ajungem sa cumparam haine pe care nici macar nu le purtam. Cel putin in cazul meu! Merci pentru sfaturi, foarte utile!

Publicitate