Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Moda-n mov

Primăvara asta moda e influențată de liliac, mai mov decât de obicei. Violetul și nuanțele lui variate a cucerit imaginațiile creatorilor, și nu numai ale croitorilor, după cum veți vedea în rândurile și imaginile următoare.
Să începem cu cei mai cunoscuți : Ralph Lauren preferă rochiile lungi din catifea în timp ce Carven a optat pentru o geacă din plastic ! Chanel se orientează spre fusta taior iar Nina Ricci spre bluza din piele cu încrustații de mov. Mai puțin cunoscut est creatorul libanez Rabih Kayrouz, care a apelat la o dansatoare celebră (pentru amatori), Marie-Ange Gillot, pentru a-i prezenta rochia vaporoasă, pe care a pus-o în mișcare pe podium grație piruetelor și acrobațiilor ei.

 

Dacă ați auzit mai puțin de Wanda Nylon, de Dries Van Noten sau de Vanessa Seward, vă pot spune că și ei s-au orientat spre această culoare bogată în simboluri de-a lungul secolelor : semn de doliu regal în secolul 14, culoare tipică în ținuta ecleziaștilor catolici, semn de recunoaștere al homosexualilor pe anumite meleaguri, și chiar simbol al adulterului, după anumiți specialiști în acest domeniu !

 

În Franța există un Comitet Francez al Culorii, prezidat de un anume Olivier Guillemin care prezintă movul ca pe o culoare intermediară, pe undeva între roșu si albastru, nici caldă nici rece, deranjantă, neașteptată, misterioasă și sofisticată, precum epoca noastră, dixit specialistul.
Și după cum v-am spus, movul nu se limitează la haine.

La aniversarea celor 90 de ani ai reginei Angliei, nenumărate obiecte comemorative din întreaga lume au fost colorate în mov, ca și iluminațiile multor celebrări cu ocazia funeraliilor lui Prince.

Givenchy a scos o ojă mov, iar Rihanna a lansat o marcă de ochelari de soare de aceeasi culoare, în colaborare cu Dior. Nici posterioarele nu au fost uitate : creatoarea de mobilă India Mahdavi a lansat o serie de fotolii și scaune mai mult sau mai puțin violete ce pot fi admirate în restaurantul Ladurée la Geneva.
Și, în sfârșit, s-a gândit cineva și la interiorul nostru (nu e vorba de cel al apartamentelor, deja menționat, ci de cel al corpului) : cofetara rusă Olga Noskova ne propune o gamă de prăjituri și alte deserturi care mai de care mai savuroase și estetice, în mare parte pe bază de mov. Poftă bună !

Din Franța, Radu Dem

Dupa revista L’Obs

Credit foto :

Olga Noskova – @instagram/olganoskovaa
rihanna – www.fashiongonerogue.com
rabih kayrouz – www.vogue.com
india mahdavi – www.designboom.com
wanda nylon – www.vimeo.com
vanessa seward – www.lefigaro.fr
dries van noten – www.lexpress.fr
carven – www.madame.lefigaro.fr
nina ricci – www.jolicloset.com
givenchy – www.lespetitstestsdelia.com
regina angliei – www.liberation.fr
prince – www.lapresse.ca
chanel – www.expertissime.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.