Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Iubire de-o vară…

Îmi aduc aminte de Lexi care îmi povestea cu atâta entuziasm ce vară frumoasă a avut. A plănuit împreună cu Anto și iubitul ei să plece toată vara la mare. Zis și făcut! Bagajele erau pregătite cu mult înainte de sosirea trenului iar crema de soare mai că ieșea singură din geantă. Ajunși aproape de apa sărată Lexi zicea că până în septembrie și circumvoluțiunile creierului se vor încreți mai mult. A fost pe aproape pentru că la scurt timp Anto și Alec au fost cuprinși de „insolația relației” și din 3 prieteni au ramas doar 2. Lexi se gândea să plece și ea dar, Alec a convins-o să nu îl părăsească… Încă. Mai erau două luni pline de distracție și soare care îi aștepta însă, le-a fost imposibil să înceapă aventura fără un sărut. Sărutul s-a transformat într-o activitate indispensabilă, celelalte planuri parcă prinzând un contur mai frumos. De dimineață până seara sau câteodată 24 h, dar mereu împreună. Iubirea dintre ei a luat o formă mai frumoasă decât orice rază de soare sau val de mare. Cu greu s-au despărțit de apa sărată din păr, nisipul fin din pantofi și alte elemente care completau vacanța perfectă. Întorși în agitatul București, fiecare și-a rezervat cateva zile familiei iar apoi urmau să deruleze filmul de la început. Sclipirile de fericire din ochii ei sau inima care mai avea puțin și pleca înapoi la mare, au fost semne clare că era îndrăgostită. Ușor, ușor a rămas doar o umbră care îi înăsprea privirea. Din momentul în care Alec a renunțat la ea pentru alte aventuri de-o vară, ieșiri mult prea dese cu prietenii sau „prietenele” lui, Lexi a cedat.
Draga mea, nu trebuie să le demonstrezi celorlalte că e îndrăgostit de tine. Asta este treaba LUI. A vrut să vă cunoașteți? V-ați cunoscut. A vrut să fiți împreună? Ați fost. A vrut să vă despărțiți? V-ați desparțit. Vrea să vă împăcați? Scumpo, deja i s-au împlinit 3 dorințe, tu nu ești Zână Măseluță. Nu își va da seama cât îi vei lipsi decât atunci când tu vei fi trecut deja peste durerea provocată de el, și, curajoasă cum te știu, vei învăța să fii iubită și să iubești din nou. Să crezi ca „nu va mai fi nimeni ca el”, pentru că ai dreptate. Altul nu va avea nevoie de motive să te iubească, ci pur și simplu o va face necondiționat. Nu te va compara cu altele doar ca să se asigure de frumusețea ta. Și nici nu va împărți fericirea la mai mulți pentru că știe că tu ești fericirea lui.
Alec… Tot ce va primi vor fi amintirile cu tine. O explozie de regrete care îl vor face să își amintească toate detaliile „neimportante”. Cum puneai deoparte midiile pentru că te speria forma lor, cum păstrai fiecare bon sau bilet care purta scrisă o dată din calendar, care să îți aducă aminte de ziua respectivă, cum plângeai la filmele romantice și te ghemuiai la pieptul lui, sau cum îl iubeai,  indiferent de cum greșea.
Să nu îl uraști… Timpul e prea scurt și doar să iubești.
XOXO,
R.S.

image

Etichete

Publicitate