Acasă la mine Florile Florinei

Indicii că te bântuie țopismul

Dacă suntem ostentative nu înseamnă automat că suntem hipsterițe, deşi fiecare dintre aceste categorii conțin un strigăt, deci potențial de inteligență. În materie de accesorii şi design floral, strigătul înseamnă disperare – varianta bună – sau mahalagism – varianta nasoală. Dominantă. Sau, foarte rar, o construcție stilistică rafinată. Câteva idei:
* Culorile puternice sunt vizibile, deci nu trebuie sa torni pe tine o ghirlandă de orhidee fucsia dacă ai un taior alb. Una singură are un efect mai sigur. Nu combinați două culori puternice în partea de sus a corpului!
* Două aranjamente florale diferite la distanță mai mică de 2 metri dau senzația de încărcat. E drept, există practica de a comanda două tipuri de aranjamente şi a le alterna. Proastă idee!
* Dacă pui o floare în decolteu, încearcă să fie de aceeaşi culoare cu cămaşa sau în aceeaşi gamă. Oricum se vede (căci oricum se uită!), şi nu vrei să-ți afirmi disponibilitatea chiar aşa!
* Florile roşii şi rujul roşu sunt o combinație imbatabilă. Sparg orice barieră. Atenție: dacă machezi gura intens, lasă ochii să respire, dă-le doar nişte rimel!
* Florile împachetate sunt moartea pasiunii. Dar dacă insişti, totuşi, nu folosi decât celofan incolor sau ornamente cât mai benigne. Florile sunt atât de minunate că se prezintă singure! Maxim o panglică verde!
* Dacă ai în casă vaze cu flori şi nu le schimbi apa, nu te mira că miroase urât în jur. Degeaba ai mobilă din sec. 17 dacă nu te speli, nu?
…în rest, iubiți florile în fiecare zi😙