DanDANA! Povestea mea

În cel mai violent cartier din Rio de Janeiro si centru al vrăjitoriei, o misionară redă speranța copiilor necăjiți

O misionară din Brazilia aduce speranța copiilor din cartierele sărace ale capitalei țării. Ea încearcă să schimbe viețile micuților din cartierele rău famate, vorbindu-le despre Iisus.

Edmeia Williams se plimbă pe străzile dintr-un cartier sărăcăcios (favelă) din Rio de Janeiro, este recunoscută de oameni și îmbrățișată cu afecțiune. Dar la început nu a fost așa.

Ea a sosit în Rio acum 26 de ani, când Santa Marta Favela era cartierul cel mai violent din Rio, un cartier cunoscut ca un important centru al vrăjitoriei. Poliția nici nu îndrăznea să intre aici.

Era un loc în perimetrul acestui cartier în care se făceau sacrificii umane. Dar Williams a simțit ceva special pentru copiii din aceasta favelă.

Principala problema aici este că majoritatea mamelor sunt singure, deoarece soții lor sunt in închisoare și chiar unele mame sunt în inchisoare”, a explicat Williams.

Ele aduc copiii la creșă (centru de zi), dar atunci când aceștia împlinesc 5 ani, nu mai pot merge la creșă. Acesti copii, începand cu vârsta de 5 ani, nu au unde să se duca și sunt la dispoziția bandelor din favelă. Ei, în ignoranța lor datorată vârstei, îi privesc pe bandiții din cartier ca pe niște adevărați eroi”, a spus misionara.

Ea a fondat Casa Maria si Marta, un proiect de evanghelizare pentru copii, care oferă asistență fizică, materială și sprijin spiritual.

Wallace Pereira a venit la Casa Maria si Marta pe când era doar un băiețel. Mai târziu, dupăce a terminat facultatea, a revenit aici ca profesor. Acum și fiicele sale sunt incluse in proiectul oferit de Casa Maria si Marta.

Am început să vin la Casa Maria si Marta când aveam 4 ani. Apoi am continuat educația mea în afara favelei, dar am ținut legătura cu Edmeia. Acum doi ani, ea m-a sunat și m-am întors aici ca profesor”, a declarat Pereira.

Munca lui Williams are suportul financiar al mai multor biserici și ministere din Brazilia. „Este o femeie care a fost aleasă pentru acest gen de muncă. Dumnezeu îi cheamă pe oamenii cu vocație. Munca lui Williams este foarte apreciată aici”, a declarat pastorul Silas Malafaia de la una din bisericile care sprijină proiectul misionarei.

Edemeia apreciază orice ajutor, dar este sigură căDumnezeu oferă totul și cămara ei este întotdeauna plină”. Cu toate acestea, ea are o cerere specială, conform CBN.

Ajutorul meu, mai întâi de toate, este rugăciunea pentru că lucrez în condiții periculoase tot timpul. Știu că vrăjmașul vrea să mă oprească. Dar dacă mă rog și oamenii se roagă pentru mine, Dumnezeu îmi dă putere sa continui această muncă”, a concluzionat Edemeia Williams.

 

Uscatoare rufe