Diverse

În ce constă forța noastră: în gândire sau în bani?

 

S-a încetățenit ideea că diferența dintre un om sărac și unul bogat se măsoară în numărul banilor. Înrealitate, nu este decât un mit. Desigur, există în aceasta și un grăunte de adevăr, dar el reprezintă numai un factor matematic, extern.

In realitate, diferența majoră între un om bogat ( mai precis, un întreprinzător) și unul sărac, constă în modul diferit în care aceștia văd lucrurile.
La un moment dat, Henry Ford a fost întrebat:
“ – Ce veți face, dacă veți pierde brusc întreaga avere?”
“ – Voi lua totul de la capăt și, în maxim 5 ani, voi atinge același nivel financiar!” – a răspuns Ford.

Este un fapt demonstrat: dacă un întreprinzător are propriul business și, deodată va pierde totul, mai mult ca sigur că, intr-un anume timp, el va reveni la stadiul initial.
În schimb, dacă un sărac va deveni brusc bogat ( printr-o moștenire, sau printr-o altă întâmplare fericită) , foarte curând, aproape 100%, banii respectivi vor migra către cei ce sunt…. “bogați cu duhul”! Săracul , mai mult ca sigur, nu va intreprinde nicio acțiune curajoasă pentru a-și multiplica bogăția. Și asta dintr-un singur motiv : frica de a nu face cumva o greșeală.

Această groază de a nu greși ne este inoculată încă din școala primară, apoi intră in acțiune liceele, facultățile etc. De ce oare stau așa lucrurile?
Totul are o explicație cât se poate de simplă: deși vremurile au evoluat, principiile învățământului au rămas cele de odinioară. Pe atunci, ideea de bază era: să pregătim executanți calificați, care să nu întrebe “de ce?” și “pentru ce?”. Care să-și îndeplinească sarcinile trasate de alții.
Foarte des, din păcate, acest lucru nu-l înțeleg nici măcar părinții noștri, ei continuând să ne învețe “ să fim corecți” , “să învățăm bine” , “ să nu fim altfel decât cei din jur”.

Uită de acest lucru! Ieși în evidență și bucură-te de avantajele care decurg de aici! Nu trebuie să faci asta în fiecare zi, însă uneori este obligatoriu să o faci! Personalitățile șterse vor rămâne toată viața șterse, dacă nu vor risca să fie altfel!
Fă greșeli! Numai așa poți evolua și obține succese. Mulți oameni se tem de eșecuri și de faptul că banii investiți nu vor aduce beneficii. Nu trebuie să te temi de asta! Iar dacă totuși ți se întâmplă, trage concluzii și folosește în viitor această experiență.
Invață din propriile greșeli! Lâncezeala și evitarea riscului sunt, de fapt, principalele pericole! Adevărații întreprinzători nu se sfiesc să iasă în evidență , iar atunci când se prăbușesc, se ridică și o iau de la început! Ia exemplu de la ei!

Sursa: creu.ru