Ea și El

Împreună sau separat? Obiceiuri sănătoase sau distructive ale cuplurilor căsătorite

 

Viața de familie a oamenilor poate fi definită ca fiind o succesiune de momente, fie ele romantice, fie triviale. Haideți să vedem împreună, care din ritualurile de familie contribuie la întărirea căsniciei și vom deduce care au șanse să o distrugă. 

Sărbători petrecute împreună

În viața fiecărei familii există un șir de evenimente a căror sărbătorire aduce o mare bucurie. Spre exemplu : ziua în care ne-am cunoscut, ziua nunții, zilele de naștere ale copiilor. Unora nu le sunt suficiente aceste date și inventează altele, mult mai originale ( ziua primului sărut, ziua în care ne-am declarat iubirea etc). Psihologii au ajuns demult la concluzia că petrecerea împreună a acestor zile speciale , într-o atmosferă festivă și încarcată de iubire, nu face decât să cimenteze relația.  

Mersul împreună la culcare

Este un obicei excelent pentru o femeie și un bărbat care țin la relația lor. Minutele dinaintea somnului oferă prilejul discutarii unor probleme de familie, a evenimentelor de peste zi și de stabilire a unor planuri pentru a doua zi. Și mai reprezinta o ocazie perfectă de a-i acorda atenție celuilalt, ascultându-i problemele și frământările. 

Și deși există destui care îi sfătuiesc pe soți să doarmă separat – chipurile pentru o odihnă mai bună, nimic nu întărește relația dintre ei, cum o face adormitul imbrățișați.

Îndeletnicirile comune

Există destule situații în care, odată cu trecerea anilor, soții constată că, deși trăiesc unul lângă celălalt, nu prea au ce să își spună. Comunicarea lor se reduce la discutarea problemelor de serviciu, a facturilor și a problemelor de la școala copiilor. 

Ce poate fi însă mai minunat, în viața de cuplu, decat descoperirea unor pasiuni comune? Spre exemplu, frecventarea, în doi, a unor cursuri, traininguri psihologice sau mersul impreună la sală. Sau ..ce-ar fi să începeți să colecționați împreună timbre? Si iată cum pot apărea nebănuite teme de discuție comune, care vor întări relația dintre voi. 

Menajul în doi

Se vorbește demult despre diviziunea muncii în familie, despre efectuarea în comun a unor activităti casnice, precum spalatul rufelor, curățenia, pregătitul mâncării. . Multe femei susțin că se descurcă singure și că soții mai mult le încurcă. Însă se omite în vedere că activitățile casnice comune sudează relația. 

 Cu toate acestea, rețineți că bărbații nu sunt, de fapt, decât niște copii mari. Ei pot face orice li se cere, dacă acest lucru nu pare o poruncă, ci o provocare prietenească. În plus, primind o sarcină casnică, este bine ca bărbaților să li se explice în amănunt ce anume au de făcut și cum anume. 

Așa că, dragii noștri, nu vă feriți să faceți cât mai multe lucruri împreuna, dacă vreți să aveți cu adevărat o casă de piatră. 

Sursa : www.garmoniazhizni.com