Ea și El

Îmi transform visul în faptă

alice nastase

Nu l-am exclus pe Paul niciodată din visele mele trăite cu ochii deschiși sau închiși. Chiar și atunci când ceva ne-a îndepărtat unul de celălalt, eu mi-am tras aer în piept, am lăsat să treacă un ceas sau mai multe, apoi i-am spus că face parte din destinul meu și că nu vreau, de fapt, să așez nicio amintire dinspre viitor care să nu-l cuprindă și pe el, alături de mine. Și apoi ne-am împăcat, ne-am luat de mână și am mers mai departe.
Doar în dimineața în care Paul mi-a spus că nu vrea să meargă la workshop-ul Danielei Floroiu, am închis ochii și am văzut drumurile noastre despărțindu-se.
Pe Daniela Floroiu am cunoscut-o printr-o întâmplare divină, așa cum se întâmplă toate marile întâlniri. Duceam cu mine suferințe pe care nu le mai înțelegeam, jeleam prin gesturi absurde pierderea tatei și a Simonei dragi, prietena mea cea mai bună de-o viață întreagă, rătăceam printre lipsuri materiale și viscoliri spirituale și apoi, întâlnirea cu ea m-a făcut să-mi reamintesc cine sunt. Și metaforic, redescoperind adevărul din mine, și la modul propriu, căci în fabulosul ei workshop de vindecare am călătorit pe linia timpului înapoi, până în clipa nașterii mele, când mi-am retrăit fericirea întreagă a secundelor dintâi, și chiar mai înapoi pe linia timpului, în viețile de mai înainte, în care m-am revăzut tămăduitoare aleasă a femeilor lumii, preoteasă puternică, generoasă, bogată, împodobită, frumoasă. Dar aceasta este o experiență greu de așezat în cuvinte pe care scepticii să le cântărească cu ochi uluit, așa că o îmbrac în smalț de confesiune aleasă, ca pe o bijuterie de preț doar pentru cei care vor s-o primească și s-o poarte.
Și am știut atunci, când soțul meu atât de căutat, dorit și iubit în lumea asta, mi-a spus că n-are nevoie de înțelesurile care mie mi-au schimbat viața, că nu vom putea merge mai departe unul lângă altul, fiindcă eu voi fi altcineva, iar el va rămâne cine a fost. Și în dimineața aceea în care el n-a vrut să plece de acasă, l-am implorat și l-am certat, apoi am tăcut și mi-am luat la revedere de la el, știind că nu pot face mai mult. Citește mai departe…

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate