Diverse

Aceasta este cheia comunicării eficiente!

redorbit.com

Câteodată atingem o coardă sensibilă a cuiva sau nu ne simțim confortabil să punem anumite întrebări. Iată câteva sugestii despre cum puteți construi relații puternice cu cei din jur.

Dacă răspunsul pe care îl primiți nu vă mulțumește – de exemplu, persoana cu care vorbiți a lăsat lucruri nespuse, nu a fost clară sau a mințit – nu întrebați din nou. Uitați-vă în ochii ei, cu atenție. Această tehnică o va obliga să își continue ideea.

cupluDacă cineva țipă la voi, faceți efortul să vă păstrați calmul și să rămâneți absolut impasibili. Prima reacție a guralivului va fi de furie, dar se va potoli rapid. Următoarea reacție va fi de retragere – ca urmare a sentimentului de vinovăție provocat de comportamentul lui agresiv. De obicei, cel care insultă este primul care își cere scuze.

Dacă știți că cineva intenționează să vă critice, luați-vă inima în dinți și așezați-vă chiar lângă acea persoană. În acest caz, persoana va fi mai rezervată și va spune mai puține cuvinte negative despre voi decât dacă ați sta la distanță.

A lua masa este întotdeauna asociată cu sentimentul de liniște și securitate, așa că preferăm să luăm masa acasă, între cei 4 pereți ai noștri. Iată de ce, dacă sunteți foarte îngrijorat mestecați gumă. Mintea va fi indusă în eroare, va crede că mâncați și vă va da senzația că nu aveți nici un motiv de îngrijorare. Ca urmare, vă veți simți mai încrezător și relaxat în scurt timp.

O metodă mai veche și testată de numeroși studenți la examene. Își imaginează că profesorul este cel mai bun prieten, acest gând îi face să fie mai calmi și îi ajută să găsească mai ușor răspunsul corect la întrebări. Această tehnică este eficientă și în alte situații. Încercați-o înaintea unui interviu de angajare!

prietenDacă într-un grup, toți încep să râdă, în același timp, instinctiv, fiecare se va întoarce către persoana care îi place cel mai mult sau cea de care vrea să devină mai apropiat. Studiați ochii unei persoane care a făcut o glumă bună, apreciată de cei din jur- veți învăța multe lucruri.

Când faceți cunoștință cu o persoană, încercați să fiți mai veseli decât de obicei. De exemplu, zâmbiți sincer sau încercați să îi pronunțați numele pe un ton cald, prietenos.

Dacă meseria voastră presupune să intrați în contact cu oameni, este posibil ca ei să se simtă obligați să se comporte mai politicos și amabil. Puneți o oglindă în spatele biroului vostru astfel încât interlocutorul să își vadă tot timpul reflexia. Este o regulă: oamenii încearcă, întotdeauna să arate cât mai bine în oglindă, așa că nu vor dori să se privească răi și încruntați. Cu siguranță vor zâmbi mai mult!

GettyImagesDacă vreți să atrageți atenția unei persoane care vă place, uitați-vă fix la ceva în spatele umărului său. Când vedeți că i-ați captat atenția, priviți-l drept în ochi și zâmbiți-i ușor. Va funcționa garantat!

Vă puteți controla stresul. Când sunteți îngrijorați, respirația este mai accentuată iar inima bate mai repede. Încearcați să respirați mai rar și reglați bătăile inimii.

Stă în puterea voastră. Pentru a lăsa o impresie bună de la prima întâlnire și pentru a atrage simpatia păstrați contactul vizual.

Mimica noastră este foarte expresivă. De asemenea, starea noastră emoțională este influențată de mimică. Dacă faceți o față tristă, care plânge, lacrimile vor începe să curgă în cel mai scurt timp. Folosiți această abilitate în favoarea voastră – zâmbiți! Zâmbiți fără motiv și veți observa că în numai câteva secunde zâmbetul va deveni unul real și sincer!

 

Sursa: Brightside.me
Foto: redorbit.com, GettyImages

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.