banner marshal garden
Femei de 10

Iată ce trebuie să faci, pentru a te simți fericită

Cu toate ne dorim să fim fericite. Am avut un prieten care a făcut o călătorie în Tibet și a avut ocazia să adreseze o singură întrebare unui înțelept călugăr tibetan. Mi-a mărturisit să s-a gândit timp de o săptămână ce întrebare să aleagă din mulțimea pe care ar fi vrut să i le adreseze fabulosului personaj. În fine, l-a întrebat : ” Cum pot să aflu ce este cu adevărat important în viață?”. Bătrânul a tăcut o clipă și a răspuns : ” Imaginează-ți că mai ai de trăit 24 de ore. Dacă un anume lucru are loc în aceste 24 de ore, înseamnă că el este important pentru viața ta”…

În starea noastră de fericire zilnică, o importanță foarte mare o are felul în care ne începem ziua. Ce anume avem de făcut, pentru a ne încărca , încă de dimineața, cu o stare bună, care să ne ajungă pentru întreaga zi? Această întrebare le-a fost pusă unor psihologi de către site-ul cluber.com.ua. Iată recomandările lor :

  • Începeți-vă ziua, întrebându-vă: Oare ce plăcere o să-mi ofer astăzi?
  • Micul dejun trebuie să fie foarte gustos. Nu, nu m-ați înțeles: nu CORECT, ci GUSTOS!
  • Trebuie să umblăm cât mai mult timp prin casă ÎMBRĂCAȚI. De ce? Pentru că hainele reprezintă protecția noastră. Cu cât mai puțin timp umblăm îmbrăcați, cu atât mai puțin timp ne protejăm. În continuare, există tot felul de exerciții de respirație, care sunt foarte recomandate.
  • Pentru ca să vă meargă bine întreaga zi, parcurgeți zilnic pe jos 4 km. Nu 500 m acum, apoi încă 500 mai târziu etc. Trebuie să parcurgeți pe jos 4 km dintr-o dată!
  • Beți apă! Spălați orice urmă de depresie din organismul dvs!
  • Spuneți-vă cât se poate de des ” Îmi place de mine!”

Într-un cuvânt : faceți , de dimineața, exact ceea ce va place. Și ziua voastră va începe cât se poate de frumos!
Și vă mai dăm un sfat : o zi pe săptămâna nu faceți nimic. Chiar nimic! Nu faceți patul, nu mâncați iaurt, nu mergeți la sala de fitness, etc. Deși pare absurd, este un lucru foarte important.
Și tot ca sfaturi generale : alegeți, dintre toate teoriile și informațiile, doar pe cele care vi se potrivesc cel mai bine. Studiați-vă emoțiile – acest lucru vă va ajuta atât la serviciu, cât si în relațiile personale.

Iar sfatul nostru, adaugat celor de mai sus, este următorul : în viață nu există garanții pentru nimic. Iar Lumea este, în general, instabilă. Intr-un minut, totul se poate schimba radical. Din acest motiv, dacă astăzi nu veți lua maximum posibil de la viață, mâine s-ar putea să regretați!

 

sursă imagine reprezentativă: matrony.ru

Femei de 10 pe Facebook