Bărbați de 10

”Ne ucidem încet făcându-ne griji pentru toate nimicurile” – Anthony Hopkins

Cunoscut în special pentru rolul doctorului Hannibal Lecter din filmul Tăcerea mieilor, lui Anthony Hopkins nu i-au plăcut filmele, iar pentru producțiile hollywoodiene are foarte puțin respect. Singurul motiv care îl mai ține în această meserie îl reprezintă, după spusele lui, banii.
Actorul a fost recompensat cu o stea pentru filmele sale, situată în partea de nord, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Tânărul Anthony își petrecea majoritatea timpului singur, desenând sau cântând la pian. Nu era atras de școală, notele lui nu erau dintre cele mai grozave, iar cu colegii nu se înțelegea prea bine. Cu toate acestea înțelepciunea sa și declarațiile sale filosofice au mers la sufletul oamenilor. Vă amintim doar câteva dintre acestea:

  • “Murim de atâtea griji. Ne ucidem încet făcându-ne griji pentru toate lucrurile. Gândim. Gândim. Gândim. Oricum nu poți avea încredere în mintea umană. Este o capcană mortală. ”
  • “Filosofia mea este: Nu este treaba mea ce gândesc sau spun oamenii despre mine. Sunt cine sunt și fac ceea ce fac. Nu aștept nimic de la nimeni și accept totul. Și așa viața mea este mult mai simplă.”
  • “Am întrebat o dată un preot care este cea mai bună și scurtă rugăciune. Mi-a spus ”Las-o naibii” adică Las-o naibii, totul este în mâinile lui Dumnezeu.”
  • “ Oamenii nu îți spun întotdeauna ceea ce gândesc. Ei doar stau și observă cum te descurci și avansezi în viață.”
  • “Mai devreme sau mai târziu vei afla că orice lucru are un punct slab pe care poți să îl spargi.”
  • “Astăzi este ziua de Mâine pentru care eram îngrijorat Ieri.”

Anthony Hopkins

Sursa: goodreads.com

Publicitate