Campanii Frumusețe Sănătate

“ Fiecare femeie este vedeta vieții ei ! A avea grijă de aspectul fizic este important, chiar dacă nu ești persoana publică.” – interviu cu doamna LUMINIȚA NICOLESCU, antrenoara de fitness a vedetelor

Luminița Nicolescu este un fenomen. Dacă nu ne credeți, priviți-i fotografiile : o femeie frumoasă, care  arată trăznet, deși e deja… de trei ori bunică! Este arhitect la origine, însă pasiunea pentru sport i-a adus un renume prin care s-a depărtat total de meseria de bază : “antrenoarea de fitness a vedetelor”. N-are sens să înșiruim numele persoanelor publice care i-au trecut “prin mână”, odată pentru că lista e nesfârșită, apoi pentru că astăzi vedeta este EA, Luminița Nicolescu. Ea se alătură campaniei noastre, “Sănătoase și frumoase” cu o seamă de gânduri și sfaturi care cu siguranță le vor ajuta pe cititoarele noastre să înțeleagă mai bine anumite lucruri de care depinde în mare parte felul cum se simt și mai ales cum arată. 

femeide10.ro : –  Ce le spui femeilor care susțin că nu contează cum arăți, că e loc sub soare pentru toată lumea? 

Luminița Nicolescu : – Aș zice ca sunt femei cărora nu prea le pasă de felul cum arată. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă aspectul lor. Și mă refer și la modul de abordare a ținutei vestimentare, dar și la aspectul fizic în general. Dacă în perioada primei tinereți, fetele si femeile tinere în general au instinctiv dorința de a seduce, de a atrage atenția și admirația semenilor, în câțiva ani aceasta dorință se diminează și chiar dispare. Eu nu cred să existe femei cărora să nu le pese de felul în care arată, dar cred că o neșansă sau o nereușită într-o relație de prietenie, de iubire sau chiar de colegialitate le determină pe unele femei să-și coboare ego-ul, să-și piardă încrederea și considerația de sine. Acesta pare să fie momentul și mobilul care determină un soi de delăsare, de abandonare. Desigur, e loc sub soare pentru toată lumea. 

În intimitatea noastră, față-n față cu noi, toate ( fără excepție!) știm exact cum suntem. Chiar dacă în societate vrem să arătăm că nu ne pasă, ca avem alte lucruri mai importante care ne preocupă, în realitate am vrea să fim altfel. Vrem să rămânem tinere și frumoase. Tinere, e mai greu, dar frumoase e posibil, cu puțină atenție și efort.  Cel mai simplu e să te abandonezi, și-ți spui:  “Ce vrei? La vârsta mea, asta e normal!”. Dar nu e chiar așa! Gândește-te : soțul tau sau iubitul tău s-a îndrăgostit de tine pentru felul în care tu erai în acea perioadă din viață. Iar peste niște ani, se trezește lângă o femeie plictisită, veșnic obosită și nervoasă, de cele mai multe ori grasă și neatentă la felul în care arată. “Ce e de făcut?” Ori zice, blazat, “Asta e!”, ori caută ce a pierdut în altă parte…

femeide10.ro : – Mda…din păcate cam așa se întâmplă… Avem o curiozitate, Luminița : tu, personal,  de ce ești atât de preocupată de aspectul fizic, că doar nu ești star de cinema? 

Luminița Nicolescu : – Star de cinema?!? vedetă?!? Fiecare femeie este vedeta vieții ei ! A avea grijă de aspectul fizic este important, chiar dacă nu ești persoana publică. De fapt, atâta timp cât trăim în societate și nu în sihăstrie, suntem persoane publice. Nimic nu poate fi mai plăcut decat să vezi o femeie cu o ținuta eleganta, un spate drept, un abdomen suplu, brațe frumoase, mâini îngrijite, păr curat și frumos aranjat, o față senină, zâmbitoare, un glas plăcut și calm, un mers elegant. Pentru asta nu ai nevoie de mulți bani. Ai nevoie să te observi, din când în când în oglindă și să te recunosti. 

Despre mine pot spune, cu siguranță și sinceritate, că am ales cum vreau să fiu. Un corp armonios, umeri drepți, fața zambitoare, glas plăcut dar ferm, îmbrăcăminte adecvată personalității mele, toate acestea sunt felul în care înțeleg să-i respect pe cei din jur, , familia , prietenii, colegii. Îmi doresc să fiu ființă de lumină. Vreau să aduc bucurie și să dau un exemplu femeilor de orice vârstă că depinde numai de ele  felul în care arată și sănătatea pe care o au. . Am constatat, în timp și în urma contactului cu multe femei, că răutatea unora vine de obicei din frustrări, din nemulțumirea de sine. Dacă așa stau lucrurile, de ce nu faci ceva să te schimbi, să fii fericită? O femeie care se simte bine “în pielea ei” nu va fi niciodată rea, bârfitoare. Nu sunt perfectă. Nimeni nu este. Dar fac tot ce pot să fiu un exemplu pentru femeile de toate vârstele. Vreau să le dovedesc ca putem fi frumoase la orice vârstă. Frumusețea nu înseamnă standarde de manechin. Este mult mai mult. Inteligența, empatia, cultura și până la urma acceptarea cu seninătate a apariției unor riduri, fără să facem o tragedie din asta. Felul în care arată chipul și corpul nostru reprezintă filmul vieții noastre.

femeide10.ro : – Ce frumos spus! Să ne referim puțin la tine. Ai avut dintotdeauna această siluetă, sau ai avut și oscilații? Poate când ai fost

Luminița Nicolescu : – Fluctuațiile de greutate sunt dăunătoare si pentru corp și pentru față. Multă lume mă întreaba cum reușesc și cât costă să te menții în parametri cât mai buni, nu zic de perfecțiune. Ei bine, e foarte simplu. Nu am tinut niciodată diete, nu m-am înfometat, nu m-am supus niciunui tratament sau proceduri mecanice cu aparate miraculoase care te slăbesc rapid. Toate aceste metode sunt costisitoare și inutile.

femeide10.ro : – Care sunt costurile unui asemenea trup perfect? Si la bani mă refer, dar mai ales la efort. 

Luminița Nicolescu : – Dacă nu ai posibilități să consulți un nutriționist, nu-i nimic. Mergi în piață, privește tarabele cu legume și fructe proaspete, amintește-ți cum mâncau bunicii tăi. Simplu și puțin. Masa era un ritual. Se spunea o rugăciune, iar apoi oamenii mâncau în tihnă. Nu zăboveau mult si apoi își vedeau de treabă. Noi avem o viață agitată și dezordonată, dar putem fi mai conștienți. Mâncarea pe care o consumam trebuie să fie hrană pentru corp și în cantitatea proporțională cu efortul depus. Nu trebuie să mâncăm ca ocupație, ci să avem conștiința că, într-adevăr, este hrană pentru buna funcționare a organismului. Decât să pierd timp la o terasă, eu una prefer să alerg în parc. E ieftin, de fapt nu costă nimic și mă pot bucura de oxigen, de natura care își schimbă culorile. În parcuri există acum și aparate la care se poate lucra, fără să coste nimic. E bine să fim  conectați la realitatea timpului în care trăim, dar a sta la televizor ore în șir și a ronțăi continuu, e o mare greșeală. Selectezi emisiunea care te interesează, o vezi, apoi fugi din fața ecranului. Pe vremea bunicilor noștri nu existau oameni obezi. Se muncea mult fizic și în natură, se mânca puțin și simplu, alimente primare, neprocesate, neamestecate în tot felul de combinații care devin bombe calorice. Noi trebuie să înlocuim munca fizică cu sportul și să ne hranim cat mai simplu si curat. Hai, că se poate! 

Am observat foarte mulți copii grași. Aceștia sunt viitorii obezi. Părinții – de asemenea grași. Este clar că felul de alimentație din sânul familiei și lipsa de mișcare sunt factorii incriminanți. 

Deci, totul începe din copilărie. Nu trebuie să ajungem să videcăm excesul ponderal, trebuie să nu ajungem acolo. Dati copiii la sport, indiferent la care! Și, cel mai important, dați-le voi, părinții, exemplul!  Copiii invață ceea ce văd în familie.

femeide10.ro : – Care sunt, in opinia ta, pașii unui “slăbit” inteligent? 

Luminița Nicolescu : – Așa cum  am mai spus, nu sunt de acord cu dietele, curele de slabire, etc, ci cu schimbarea stilului de viață. Nu există nicio scuza ; în afara cauzelor hormonale, excesul ponderal denotă un stil de viață greșit. Mai devreme sau mai târziu, cu siguranță, vor apărea probleme serioase de sănătate. A slăbi inteligent înseamnă a reconsidera stilul de viață, înseamnă a gasi proporția și echilibrul între consumul de alimente și energia consumată.

femeide10.ro : – Să încheiem cu niște sfaturi concrete  pt doamne, pt a fi, așa cum spune Campania, “sănătoase și frumoase”?

 Luminița Nicolescu : – Concret, când te hotărăști să slăbești, primul pas este evaluarea, cu obiectivitate, a felului în care arăți și te simți. Schimbă obiceiurile, nu pregeta, găsește-ți prieteni care au, ca și tine, dorința de schimbare în bine. Femeilor plinuțe le recomand plimbari lungi în natură, exerciții la sală gen “pilates”. Nu sunt de acord cu exercitiile pe aparate sau greutăți. Pot apărea probleme ale articulațiilor. Nu recomand alergarea în ritm alert și îndelungat. Pot apărea probleme cu tensiunea arterială. Benefice sunt exercitiile aerobice în ritmul muzicii. Acestea reglează respirația, măresc capacitatea pulmonară, reglează bătăile inimii. Eu nu m-am abătut niciodată de la stilul meu de viață și nu m-am lăsat ispitită nici de consumul de alimente în exces, alcool, comoditate. Există multe alte metode de a-ți gasi fericirea, de a te relaxa, în afară de a pierde timp și energie mâncând excesiv. Studiul unui instrument muzical, încercarea de a picta, cititul unei cărți, încercarea de a confecționa manual un obiect, sunt obiceiuri care v-ar putea ajuta să vă preocupe mai puțin mâncarea. Și  ca un bonus, aceste hobby-uri pot ține departe bolile degenerative datorate excesului ponderal și sedentarismului. 

femeide10.ro : – Mulțumim, Luminița! Suntem cu ochii pe tine, ești exemplul perfect pentru toate cele de mai sus!

Publicitate