Cu siguranță ați citit și chiar pregătit numeroase rețete pe bază de dovlecei. Acum a venit rândul să vă împărtășim o rețetă de la bunica de dulceață care vă va cuceri cu siguranță.
Ingrediente:
600 gr. dovlecei
600 gr. mere
400 gr. zahăr
3 lingurițe de coajă de lămâie rasă
150 ml suc lămâie
100 ml apă
3 linguri gelatină
Curățați și răzuiți dovleceii direct în oala în care veți prepara dulceața. Faceți același lucru și cu merele. Adăugați coaja de lămâie și amestecați bine, apoi sucul de lămâie, apa și puneți pe aragaj, la foc mediu, pentru 15 minute. Adăugați zahărul, amestecați bine și mai lăsați pe foc încă 20 minute.
Dizolvați gelatina și adăugați-o în dulceață; amestecați bine. Lăsați să se răcească la temperatura camerei peste noapte, iar dimineața puneți-o la frigider.
Sursa: tinascookings.blogspot
Comentează