Ea și El

Dragostea nu ține decât 3 ani – susțin oamenii de știință

                 

Oamenii de știință din domeniul biologiei au decretat : dragostea nu dureaza decât 3 ani. După acest termen, sentimentele apun. 

La conferința de presă organizată de psihologul Elisabeth Cuevas Soria, ceasta a declarat că îndrăgostirea durează doar trei ani și asta grație proceșelor biochimice. 

În cadrum îndrăgostirii, omul resimte o atracție fizică față de partener, ea fiind rezultatul acțiunii feromonilor. Neuromeditorii și hormonii care participă la acest proces asigură victoria emoțiilor asupra ratiunii. Apoi începe procesul cunoașterii, cand cei doi parteneri află mai multe unul despre celalalt și își împărtășesc recipeoc gândurile. Cu timpul acest lucru devine “devotament”. 

 «Problema începe de la îndrăgostire, ea fiind lipsită de rațiune. Când apare instinctul de proprietate, atunci încep și problemele. “ – susține Cuevas Soria.  Atunci cand oamenii se despart, înseamnă că relația se prăbușește din cauza dispariției sentimentului de dragoste. În această situație se recomandă să se apeleze la un psiholog. “Nu e bine să lăsăm lucrurile să decurgă de la sine, pentru ca cest proces traumatizant al despărțirii poate dura de la jumătate de an până la trei ani. Adolescenții care se despart pot să-și provoce traume, iar adulții ajung la diferite abuzuri”.

Psihologul recomandă ca în acest caz să te cufunzi în munca, să-ți ocupi creierul cu orice altceva, să faci sport și să relaționezi cât mai mult cu prietenii și cu rudele. Tot ea susține ca omul se poate îndrăgosti profund de trei ori în viață, așa că nu este cazul să ne blocăm pe ideea de “marea iubire a vieții mele”. 

Sursa: lifter.com.ua 

Publicitate