Ea și El

Cum este influențată relația de cuplu de diferența de vârstă dintre parteneri ?

Dragostea poate apărea intre oameni de diferite vârste și aparținând unor clase sociale diferite. Dar va fi, oare, fericită o astfel de căsnicie, sau e mai bine ca partenerii să rămână între granițele acelei pasiuni de moment, după care să-și caute un partener cu adevărat potrivit?

Care este, oare, diferența ideală de varstă între un bărbat și o femeie? Ar onia în cuplu depinde, in mare masură , de flexibilitatea emoțională a partenerilor și de capacitatea de ințelegere. Dar o statistică făcută științific tot există!

Se consideră că relațile cele mai durabile se întâlnesc atunci când diferența de vârstă dintre soți este intre 2-5 ani. Soțul fiind mai mare. In acest caz, nivelul de dezvoltare psihică al partenerilor este oarecum apropiat. Iar bărbatul este capabil să preia frâiele familiei, fără să pună presiune prea mare asupra partenerei sale.

Dar dacă partenerii sunt deja maturi și au trecut de 30 de ani, este posibilă o uniune puternică și între peroane de aceeași vârstă.
Un cuplu fericit va fi cel în care femeia este puțin mai mare decât partenerul său. Iar pentru o femeie “coaptă”, spre deosebire de o tinerica de 20 de ani, bărbații puțin mai tineri arată mai atrăgători și mai interesanți.

Daca diferența dintre parteneri este mai mare de 5 ani. Societatea a devenit mult mai tolerantă față de astfel de diferențe de vârstă. O astfel de relație se va dovedi a fi puternică dacă :
ambii parteneri sunt de acord cu dominația femeii, în cazul în care aceasta este mai matură, are o experiența de viață mai bogată și un confort material superior partenerului sau.
Indiferent de vârsta soțului, acesta va fi acceptat ca șef al casei și soția îi va permite să ia el deciziile
Partenerii au trecut amândoi de pragul celor 40 de ani, atunci când diferența de 5-10 ani este mai puțin vizibilă

Tot mai des întâlnim cupluri în care vârsta soțului este mult mai mare decât cea a soției. O soție tânără devine atrăgătoare prin frumusețe, prospețime și naivitate. Iar ele intră în astfel de relații, fermecate de experiența bărbatului și de capacitatea sa de a rezolva probleme. O femeie tânără se simte protejată : puțini dintre tinerii de aceeași vârstă ar putea să-i ofere aceeași siguranță și stabilitate financiară.
Latura negativă a unor căsnicii cu diferență mare între parteneri este accea că partenerul mai tânăr își dorește încă să se distreze, pe când cel în varstă tânjește dupa liniște și relaxare. Diferența între sistemele de valori și între modul de a privi lumea pot genera certuri serioase in cuplu.
In cazul in care soțul este mult mai mare decat soția, problemele sunt evidențiate de datele statistice : femeile trăiesc, in medie, mai mult, așa că o căsnicie fericită ar putea fi de scurtă durată.

Sursa : wday.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.