Best seller Timp liber

”Dragostea nu a vrut niciodată să stea de vorbă cu mine”

femeie

Manuscrisul găsit la Accra este o altă carte purtând semnătura lui Paulo Coelho menită să te pună pe gînduri. Cartea încearcă să răspundă la întrebări legate de iubire, suferință, înfrângere, pierdere, teamă, loialitate, sex, viitor. Astăzi vă prezentăm un fragment legat de singurătate. Vom reveni în zilele următoare cu alte cugetări ale scriitorului cu cea mai mare comunitate online.

”Dragostea schimbă, dragostea tămăduiește. Dar, uneori, întinde capcane și sfârșește prin a nimici pe cel care s-a încumetat să i se dăruiască pe deplin. Cum este cu putință ca această forță să fie atât de bună și atât de primejdioasă în același timp? Ne-am obișnuit să credem că ceea ce dăm este pe potriva a ceea ce primim.

Paulo CoelhoDar cei care iubesc sperând să fie iubiți la rândul lor își pierd timpul. Iubirea este un act de credință, nu un troc. Viața este prea scurtă ca să ascundem în inimă cuvinte însemnate precum ”Te iubesc!” Dar nu aștepta întotdeauna să auzi aceleași cuvinte în schimb. Iubim pentru că avem nevoie să iubim. Fără asta viața își pierde orice noimă. În clipele când singurătatea pare să strivească totul, singura cale este să iubim. 

Trebuie să iubim. Chiar dacă asta ne-ar duce spre tărâmul unde lacurile sunt alcătuite din lacrimi. Lacrimile vorbesc de la sine. Iar când socotim că am plâns deja toate lacrimile din noi, ele încă mai țâșnesc. Iar când credem că viața noastră va fi doar lacrimi, ele seacă deodată. Pentru că am reușit să rămânem cu inima deschisă, în pofida suferinței. 

Pentru că am descoperit că cel care a plecat nu a luat cu sine soarele și nu lăsat în loc bezna. Doar a plecat – și fiecare rămas-bun poartă ascunsă în el o speranță.” 

Paulo Coelho, Manuscrisul găsit la Accra, Ed Humanitas Fiction, 2017

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.