Ea și El

Dragostea la distanță – o verificare a sentimentelor sau o idee proastă?

Multă lume este convinsă că o iubire la distanță poate fi păstrată. Chipurile, miile de kilometri nu vor deveni niciodată o piedică în calea unei iubiri fericite.
Există însă o multitudine de probleme cu care se confruntă cuplurile în care partenerii trăiesc departe unul de celălalt. Iată câteva dintre ele:

1. Fiecare din noi suntem, într-o măsură sau alta, geloși. Unii, mai mult, alții mai puțin. Fără doar si poate, în orice relație importantă este încrederea. În absența acesteia, relația se poate prabuși înainte de a deveni puternică. Dar noi știm bine că, de cele mai multe ori, sentimentele noastre sunt mai puternice decât noi, iar uneori a ne controla gelozia devine extrem de dificil. Cand omul drag ție se afla la o mare distanță si simți că te sufoci fără el, apare deseori dirința de a ști, în fiecare moment, ce face acesta. Unde se afla acum, ce program are astăzi, cum îsi va petrece seara, cu ce prieteni se vede etc. În momentul în care nu reușim să ținem cont de astfel de sensibilitați, imaginația persoanei iubite o poate lua razna și de aici pot apărea tensiuni.

2. Pentru fiecare cuplu este foarte importantă petrecerea timpului împreună, în doi, fără terțe persoane în jur. A face schimb de impresii, a vorbi despre planurile și problemele fiecăruia, chiar si a tăcea împreună este foarte important pentru amândoi. Romantismul este factorul principa în orice relație de iubire. Uneori ea îi împacă pe indragostiți, alteori dă frâu liber sentimentelor si emoțiilor, pe care partenerii nu au reușit să le exprime in zilele obișnuite. Din nefericire, din viața cuplurilor care funcționează la distanță, romantismul cam lipsește. Da, e adevărat, poți suplini cu oferirea, periodică, a unor cadouri frumoase, însă nu trebuie să uităm că într-o relație de iubire, cel mai important lucru este să ai ființa iubită lângă tine.

3. Cand relația este în curs de consolidare, camd încă acționați amândoi emoțional si vă hrăniți cu sentimente, aflandu-te departe de cel pe care-l iubești, timpul pare că încremenește. Îți dispare dorinta de a învăța, de a munci, de a petrece timp cu prietenii. Viata ta se măsoară în întâlnirile pe care le ai cu ființa iubită. Incerci să găsești diferite pretexte de a te intalni cu el, iar dacă acest lucru nu-ți reușește, devii trista, agresivă, răutăcioasă si toate aceste senetimente le reverși asupra celor dragi.

4. Încrederea in celalalt este principala fațadă a tuturor relațiilor din lumea noastră. Fie ele de prietenie, de colegialitate și mai ales de dragoste. Fară ea, orice relație se îndreaptă către un inevitabil sfârșit.

5. Există o nevoie specială în a comunica cu ființa iubită . Atunci cand partenerul tău se află în același oraș cu tine, această nevoie nu mai este atât de mare. În majoritatea cazurilor, chiar neglijăm această dorință, stiind că în orice moment putem vorbi sau ne putem înrtâlni cu celălalt. Însă atunci când indrăgostiții se află la distanță, se întâmplă ceva neobișnuit. Devii dependent de această comunicare și ai vrea să vorbești non-stop cu celălalt. De multe ori, si plele discuții la telefon ajung să nu te mai satisfacă și devii nefericită.

Sunt sau nu , relațiile la distanță, un barometru al trainiciei lor? Sau distanța omoară acese relații? De fapt, are o mare importanță cat de lungă este această despărțire. Dacă ea se intinde pe o lună, două, trei, atunci ea poate fi considerată o piatră de încercare pentru sentimetele celor doi. Ba chiar le poate cimenta. Dacă această relație la distanță durează însă ani, atunci îi puteți pune clar verdictul “ The end”. Caci astfel de relații nu presupun o simpla comunicare la distantă, ci atrag după sine un evantai de stări negative : neîncredere, certuri, gelozie, suspiciuni, răutăți, nervi inflamați, toate finalizate cu o acută stare de nemulțumire.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate