Îndrăgita interpretă Maria Nagy ne propune pentru zilele călduroase Tort cu îngheţată la cuptor.
5 linguri de făină
5 ou
100 gr zahăr
1 plic zahăr vanilatk
1 praf de copt
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare la viteza maximă a mixerului până spuma devine densă şi lucioasă şi vom punem la o parte.
Separat frecăm gălbenuşurile şi adăugăm zahărul şi zahărul vanilat şi le amestecăm. Faina o cernem împreună cu praful de copt peste compoziţia de ouă. Punem mixerul deoparte şi amestecăm uşor, cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
Turnăm compoziţia într-o tavă de 24 cm diametru, tapetată cu hârtie de copt şi dăm tava la cuptor la foc mediu pentru cca o jumătate de oră, până blatul devine ferm la atingere.Testam cu scobitoarea!
Blatul se scoate pe un grătar şi se lasă la răcit.
Din blatul obţinut se taie 3 forme rotunde, şi le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
DECORAŢIA DEASUPRA BLATULUI DE TORT:
INGREDIENTE :
5 albuşuri de ou
100 gr zahăr pudră
îngheţată
Albuşurile le batem spumă tare după care adăugăm zahărul pudră şi amestecăm până devine dens.
Deasupra blatului în forma rotundă se aşează un cubuleţ de îngheţată.
Vom turna spuma cu ajutorul posului de jur împrejurul îngheţatei până se acopera totul.
Introducem tava în cuptorul încins la 210 grade Celsius şi lăsăm doar câteva minute până spuma devine uşor rumenită.
Scoatem din cuptor şi servim imediat!!!
Dacă am reușit rețeta înseamnă că: Spuma de albuş având mult aer în compoziţie izolează îngheţata de la căldura de cuptor şi rămâne rece… înăuntru!
Când servim avem un mix de plăcere „CALD SI RECE „.
Succes şi Poftă bună!
MULTUMESC FRUMOS „FEMEI DE 10 si Marina Almasan !
Inedita prajitura! Maria Nagy ne surprinde si in acest domeniu,bucataria.Intr-adevar,merita cu prisosinta sa faca parte din categoria „Femei de 10”!